2022-04-15 2566 浏览
蝴蝶酥就食得多,曲奇四重奏早前出咗款新酥饼,以招牌酥皮制成花卉之形,喻意花开富贵、迎春接福,钟意食甜店当然要试吓😆 曲奇四重奏嘅包装一向都唔错,而且一直以蝴蝶酥为主力卖点,今次终于都出新品,新款酥饼外形亦比起一般蝴蝶酥更特别。每盒花漾酥点有两层,每层9片,总数18片。✨Flower Pastry 花漾酥点 $208酥皮同蝴蝶酥一样出色,烤焗程度合适,表皮唔会太㶶亦唔会太浅色👍🏻 甜度刚刚好,入口松脆,面层会有一小片金箔,令观感提升不小,但只系上层嘅9片有,下层系冇嘅,感觉有啲吝啬😂🔍整体感觉:礼盒包装同酥饼外表都做得好靓,样子加哂分。至于味道同口感亦都保持到一贯水准😋 唯一美中不足嘅就系金箔,哩样真系扣咗分,明明样子做得咁靓,𠮶一小片金箔都唔系每片有,真系感觉唔够大气。

✨Flower Pastry 花漾酥点 $208