2021-01-12
早前去开将军澳探朋友路经【茶汤会】 喜欢慢活嘅我 就提议不如食个下午茶歇一歇 呢排天气咁冻我就试咗 ~ 冬瓜铁观音(热饮) 冬瓜一向都系我喜欢嘅食品,以冬瓜甜味混入铁观音茶里面,估唔到味道又出奇地夹㖞。喺天寒地冻之下,可以饮番杯甜甜嘅冬瓜茶,真系即时暖入心 「珍珠控」嘅我仲特别加咗份 ~「爆酱珍奶吐司」做甜品 珍珠类饮品就饮得多,加入吐司度食我都系第一次。一切开份多士,不得了,啲珍珠系酱爆咁流出嚟,见到都流晒口水。珍珠QQ弹牙又烟烟韧韧,每咬一啖都充满住珍珠,口感丰富,吐司入面特别加入左芝士,有助中和甜度,味道咸咸甜甜,好特别,系「珍珠控」必食。「珍奶控」嘅你又点可以错过 @tpteahk 茶汤会 将军澳新都城中心2期1楼 茶汤会 TP TEA #茶汤会 #台式饮品 #台湾美食 #珍珠奶茶 · · · · · #karryshare #hkfoodie #foodie #foodlover #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #hkfoodblog #相机食先 #相机先食 #食好西 #珍珠控 #珍奶控 #美食日记 #美食推荐 #香港美
路经【茶汤会】 喜欢慢活嘅我 就提议不如食个下午茶歇一歇
「珍奶控」嘅你又点可以错过 @tpteahk 茶汤会 将军澳新都城中心2期1楼 茶汤会 TP TEA #茶汤会 #台式饮品 #台湾美食 #珍珠奶茶 · · · · · #karryshare #hkfoodie #foodie #foodlover #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #hkfoodblog #相机食先 #相机先食 #食好西 #珍珠控 #珍奶控 #美食日记 #美食推荐 #香港美食指南 #hkfoodig #hkfoodielife #hkfoodporn #吃货 #吃货人生 #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodguide #eattheworld #hkinfluencer