2023-09-17 622 浏览
【荃湾区】【六和冰室】自己都知自己性格上一直都好吸啲叔叔伯伯,国际通用,偏偏就唔系吸后生女,真系吹涨。今日又系被个叔父辈同事细猪哥约出嚟食饭吹水,次次都系咁。其实我个人最想嘅,当然系可以同女同事食饭,可惜时不利兮,唉。有时都几慨叹于自己嘅内在同外在都完全无办法吸引其他人,咁样讲其实几灰。换个角度谂,吸引到啲叔叔伯伯都起码 R 到水吹先,就好似今次特登走到入荃湾陪同事下午茶,都证明自己有人约先,虽然只系约去茶餐厅吹水。我就食 $55 嘅常餐「香煎牛扒公仔面」,佢特别嘅位系配菜系「樱花虾炒蛋」同「牛油丹麦多士」,食落都有啲特别,同平时就咁食牛乳炒蛋比就约略多咗些少鲜味咁,几得意。嘢饮我加 $3 饮「冻柠茶」走甜,味道系正常嘅。而细猪哥就叫 $54 嘅下午茶「公司三文治」,佢食唔晒畀咗件我食,质素唔差但价钱有啲贵,唔似下午茶公司治价钱。佢都系饮冻饮,加 $3 饮「冻奶茶」少少甜,见佢都饮晒应该唔差。张单佢攞咗去,埋单我系唔知几钱嘅。。。(地址:荃湾青山公路144-172号荃丰中心地下A80-84号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #荃湾西 #六和冰室 #常餐 #香煎牛扒公仔面 #樱花虾炒蛋 #牛油丹麦多士 #冻柠茶走甜 #下午茶 #公司三文治 #冻奶茶 #1am1152 #1ambackup