2023-10-23 913 浏览
【荃湾区】【𠮩𠹌膳堂】大家如果细心啲,都应该会知道我呢排其实系唔喺香港嘅。不过我依然会 keep 住出 post 嘅,我惊我啲读者每日睇唔到我写嘢会唔惯呀。然而今日有啲事要返一返嚟香港几个钟,经过海滨花园𠮶阵有啲饿,就去食啲嘢先。睇我一段时间嘅朋友可能都知我已经食过一轮呢度啲餐厅,啲选择已经进一步压缩咗。然而,当我喺平台蹓跶嘅时候,就见到呢间几新净,连餐厅名都仲系冚住嘅小店。我呢啲崇尚「人有多大胆,地有多大产」嘅人,点都迎战。入到去净系见到「𠮩𠹌早餐」嘅 menu,就叫咗 $45 嘅「大阪烧配太阳蛋」嚟食,都几得意,我都未试过咁配,味道都唔错,打烂埋只蛋由得啲蛋汁流入去都爽。加 $3 饮「冻柠茶走甜」,都系几清新、几用心嘅出品嚟㖞。咁样又点质得饱我,叫埋 $48 嘅「黑松露帕马火腿芝士三文治」,有黑松露味有芝士拉丝有 parma ham 嘅飞碟,几正㖞。听隔离枱话唔错所以跟餐饮「热咖啡」,冇乜感觉,偏细杯。夹埋嘅埋单价系 $96,其实又几抵食。。。(地址:荃湾海滨花园海涛阁平台 B109 号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

咁样又点质得饱我,叫埋 $48 嘅

(地址:荃湾海滨花园海涛阁平台 B109 号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃湾区 #荃湾 #荃湾西 #𠮩𠹌膳堂 #海滨花园 #𠮩𠹌早餐 #大阪烧配太阳蛋 #冻柠茶走甜 #黑松露帕马火腿芝士三文治 #热咖啡 #1am1170 #1ambackup
  • 黑松露帕马火腿芝士三文治