天气准备转凉!冬天终于来了😍☃️系时候食返d暖笠笠既野♨️早几日同男友去左荃新天地既【田中寿司】🍣试下佢新推出既二人前锅物套餐!呢间日式餐厅想试好耐了😚平时行开Citywalk,每次经过佢既门口,都觉得日系感满满🇯🇵好有居酒屋feel🏮餐厅里面以木系为主,简洁舒适,座位之间会有d距离,部分座位更有块帘隔开,私隐度好高😌《名古屋赤味噌锅 二人前 $588》❥ 田中血合我系第一次食血合,血合系吞拿鱼既血同肉混合而成,食落鱼味好浓郁,唔会腥,口感好特别!❥ 胡麻豆腐沙律豆腐好嫩滑,配埋爽脆既沙律菜同新鲜番茄,加埋胡麻酱,好清新开胃🥗❥ 本鲔三贯盛 (赤身、中拖罗、大拖罗各2贯)呢个系成个套餐我最喜欢既部分🥰🥰🥰食材非常之高质!三款刺身都有唔同口感,共通点系佢地都有丰富既鱼香,好肥美,有入口即溶感觉🍣😍值得encore✔️✔️✔️❥ 日替串烧4本串烧有翠玉瓜、秋葵豚肉、鸡软骨、京葱鸡肉🍡4款都烧得好香口♨️熟度岩岩好,唔会好干,调味亦唔错👍🏻最爱鸡软骨同京葱鸡肉❤️保留到肉汁,食落juicy😋❥ 赤味噌锅可以自选辣度,有唔辣、辛辣、激辣、狱辣4种程度🌶️我地拣左唔辣!(食辣方面有少少废😝)配料好丰富,有自家制
天气准备转凉!冬天终于来了😍☃️
系时候食返d暖笠笠既野♨️
早几日同男友去左荃新天地既【田中寿司】🍣
试下佢新推出既二人前锅物套餐!

呢间日式餐厅想试好耐了😚

《名古屋赤味噌锅 二人前 $588》

❥ 田中血合

❥ 胡麻豆腐沙律

❥ 本鲔三贯盛 (赤身、中拖罗、大拖罗各2贯)
呢个系成个套餐我最喜欢既部分🥰🥰🥰
值得encore✔️✔️✔️

❥ 日替串烧4本
串烧有翠玉瓜、秋葵豚肉、鸡软骨、京葱鸡肉🍡
4款都烧得好香口♨️
熟度岩岩好,唔会好干,调味亦唔错👍🏻
最爱鸡软骨同京葱鸡肉❤️保留到肉汁,食落juicy😋

❥ 赤味噌锅
可以自选辣度,有唔辣、辛辣、激辣、狱辣4种程度🌶️
我地拣左唔辣!(食辣方面有少少废😝)
配料好丰富,有自家制鸡丸、腐皮、牛肠,仲有豚肉、日本年糕、蔬菜🥬后面呢3款仲可以无限追加😯‼️
豚肉系薄切,肉质鲜嫩🥩
鸡丸我觉得都有惊喜,咬落口会爆汁🤭
值得一提既系,我地食到七七八八,店员俾左米饭🍚、芝士、鸡蛋我地,佢教我地将呢3样食材放入个锅度滚下♨️即刻变成暖笠笠既芝士杂炊!
第一次咁食法,口感唔错!对我黎讲系新尝试🤭

❥ 红豆鲷鱼烧
最后仲有埋甜品❤️
新鲜热辣♨️外皮好脆!
入面既红豆蓉唔会太甜🫘
食完好满足🫶🏼