2023-03-07
以前已经食过呢间位于荃湾广场入面一间主打东南亚菜既餐厅《围威喂》,佢地最近推出生酮系列,岩晒对饮食有特别需求既朋友呀!就拉埋朋友过黎试下~‣ 黄咖哩软壳虾配虾头油猪颈肉炒无米饭配港式奶茶 ($98) 呢份生酮餐几好,平时食生酮都系普通配三文鱼之类,而呢到系配搭东南亚菜式,而我就拣左黄咖哩,呢个配搭几特别!椰菜花饭份量超级多,呢个价钱分两餐食都够饱呀🤣‣ 沙爹鸡肉串 ($38) 鸡肉串烧得几好,食落好香口,配埋沙爹汁好正😍‣ 招牌泰皇蟹肉炒饭 ($98)呢份炒饭同样份量好大,而且炒得几香有镬气😙‣ 泰奶茶雪糕配奶酥饼 ($58) 泰式奶茶雪糕反而比平时泰式奶茶冇咁甜,容易入口,配埋酥饼呢个搭配都几特别~‣ 是谂但泰式珍珠奶茶 ($28) 珍珠奶茶甜度固定,而泰式奶茶通常系比较甜既,整体黎讲系正常发挥~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐厅地理位置都算方便,食物款式多,加埋生酮餐单,价钱合理,可以满足唔同饮食需求既朋友~💰Total: $352 ($176/pp 已包括10%服务费)📍围威喂|@waiwaiwai_hk 荃湾大坝街4-30号荃湾广场4楼432号舖 (到访分店)荔枝角青山道495号诚信
‣ 沙爹鸡肉串 ($38)
鸡肉串烧得几好,食落好香口,配埋沙爹汁好正😍
‣ 招牌泰皇蟹肉炒饭 ($98)
呢份炒饭同样份量好大,而且炒得几香有镬气😙
‣ 泰奶茶雪糕配奶酥饼 ($58)
‣ 是谂但泰式珍珠奶茶 ($28)
💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
📍围威喂|@waiwaiwai_hk
荃湾大坝街4-30号荃湾广场4楼432号舖 (到访分店)
荔枝角青山道495号诚信中心地下1号舖
🚩更多同类餐厅 #foodstep_东南亚菜
🚩更多同区餐厅 #foodstep_荃湾 #foodstep_荔枝角
📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多谢你既支持,成为我努力分享既动力💪🏻