饮早茶,对于依家年轻一辈来说,真系好少会去,但系对于年长嘅一辈来说,就系佢哋每一日可以同朋友倾计嘅时间;今次如果唔系因为好早有事要处理,可能我都唔会有机会嚟饮早茶早茶时段,成日都有啲孖宝这些特别优惠,就算一个人嚟食都可以用一个相宜嘅价钱食饱,而且款式都唔少水晶虾饺(两粒)$20虽然看似$10一粒虾饺有啲贵,但不论去到边度,虾饺永远都系特点呀,大点咁,其实除返开,其实都差唔多价钱,所以难得食一次也没有所谓;而且佢啲虾饺都大大只,唔算好厚皮,唔会皮一半陷一半咁,内陷都好足料,真系有一只完整嘅虾系入面,唔会剩系得啲虾蓉咁鲜虾炸云吞 $26既然咁耐冇嚟饮早茶,当然一定要叫返啲细细𠮶好钟意食嘅炸云吞啦,外表上和小时候的都冇甚么分别,不过陷料就少咗好多,而且明显是翻炸的,因为油感好明显,不过配上旁边嘅甜酸汁一齐食,也不算难食超级孖宝 $39.8孖宝就叫左一份蜜汁叉烧肠和鲜虾菜苗饺;叉烧肠我相信很多人都钟意食,依一间嘅叉烧肠味道都唔错,虽然皮厚左少少,但系叉烧嘅份量都几多,再加上甜酱汁,配搭一齐食就一定冇输!鲜虾菜苗饺都算晶凝通透,皮不算好厚,不过菜苗饺嘅皮原本就比较厚少少,内陷虾肉嘅份量就唔系好多

水晶虾饺(两粒)

水晶虾饺(两粒)$20

鲜虾炸云吞

鲜虾炸云吞 $26

蜜汁叉烧肠|

鲜虾菜苗饺

超级孖宝 $39.8

鲜虾菜苗饺都算晶凝通透,皮不算好厚,不过菜苗饺嘅皮原本就比较厚少少,内陷虾肉嘅份量就唔系好多,菜比较多,不过调味调得唔错

整体来讲🔆食物质素都唔错,如果唔系都唔会咁多人排队,不过如果唔系熟客可能会觉得服务有差距,不过唔会话太大分别,可能就系唔洗问,职员都已经知道熟客饮咩茶咁

以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。
水晶虾饺(两粒)
鲜虾菜苗饺