2023-04-26
依间「围威喂」我第一次见到就比佢个店名吸引左,所以去咗试吓,而它的食物水平令我今次第二次再嚟试吓它们主打泰国菜,而且款式都唔少,不论系同朋友定系同屋企人都适合围威喂!海南鸡饭 $78 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟以假日依个价钱来讲,有这个份量和食物质素已经很抵食;它的鸡肉食落好滑同埋好重鸡味,依啲系冰鲜鸡做唔到,而油饭味道正常,不过我觉得饭质太过软身(本人比较钟意食粒粒分明嘅)菜就普通水烚生菜经典槟城炒粿条 $80 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟本人好钟意食炒粿条,不过好唔系间间都炒得好食,有啲就炒到好油腻,有啲就炒得好碎,或者配料嘅份量好少;依到基本上以上缺点都没有,食落味道唔会过重,而且配料都唔少,有好重肉粒和大虾,但是唯一美中不足嘅系可以加少少花生粒或者辣椒粉系旁边,可以比客人选择加唔加,令客人可以食食到几种唔同嘅感觉泰式酥炸鸡肉烧卖(5粒)$32推荐指数🗯️:🌟🌟🌟同我哋平时食开嘅烧卖好唔同,它的感觉比较似炸咗嘅鸡肉波(所以唔好对佢有太大期望)里面除咗食到鸡肉之外,仲食到少少鸡软骨,增加口感,而且配上泰式酸辣酱一齐食,感觉也不错,不过价钱就贵左少少以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末
围威喂!海南鸡饭 $78 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟
经典槟城炒粿条 $80 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟
泰式酥炸鸡肉烧卖(5粒)$32
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟
以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。