荃湾有一间蛋糕店 @yumo_cheese ,小编长期都会帮衬。久唔久就去睇吓有啲咩新款式,皆因佢每日都会推出唔同口味嘅巴斯克蛋糕。周末嘅时间可能仲会有啲其他款式嘅蛋糕试吓,圣诞未知买咩蛋糕庆祝,可以参考吓!大概$50-70 一件切饼开心果巴斯克第一啖食落去有好浓嘅开心果味。蛋糕体口感十分绵密,尤其是中间一层做到有流心嘅效果,有啲似忌廉咁。外层就比较厚实,加埋面头有开心果碎,食落去口感丰富,而且唔会好干。小编就觉得好好味~味道:8.3/10海盐焦糖泰茶麻薯巴斯克蛋糕会跟一盒海盐焦糖酱,可以淋喺蛋糕上表。海盐焦糖咸咸甜甜,比想像中浓味,泰茶亦都有,而且同个酱意外地夹!不过相比起开心果呢个就冇咁多软心嘅效果,所以口感会比较实净,而佢嘅麻糬就比较软腍,唔算好烟靭。味道:8/10红茶Oreo生乳卷小编系第一次试佢哋嘅生乳卷,本身以为佢嘅忌廉会好滑好香奶味。但实际上佢嘅味道同质感唔算非常突出(但都好味嘅),最突出嘅反而系佢嘅蛋糕,红茶味道非常之香。味道:7.8/10抵食:7.8/10YuMo芝士蛋糕专门店地址: 荃湾曹公坊15号德仁楼地舖电话: 68021714#香港必食 #香港美食 #食评 #

大概$50-70 一件切饼

抵食:7.8/10

YuMo芝士蛋糕专门店
地址: 荃湾曹公坊15号德仁楼地舖
电话: 68021714

#香港必食 #香港美食 #食评 #香港食评 #香港生活 #小红书 #hkig #hkfood #hkfoodie #hkeat #荃湾 #荃湾美食 #tsuenwan #tsuenwanfood #cake #cheese #cheesecake #basqueburntcheesecake #蛋糕 #芝士蛋糕 #巴斯克蛋糕 #烘焙 #甜品 #隐世