🐥蒜蓉牛油鸡翼 $58🥒烧猪腩青木瓜米纸卷 $78 🦐桔仔芥露烩虎虾 (4只) $158🍜虾膏海鲜炒河粉 $98☕️越式提拉米苏 $58🔸D2 place呢间法越fusion菜好似收获到唔少好评,今次一试系满意嘅😎前菜小食先整个蒜蓉牛油鸡翼,个皮炸得好酥脆,鸡翼肉质鲜嫩多汁,配上蒜蓉同牛油嘅香味,唔错唔错👍🏻🔸另一个小食系烧猪腩青木瓜米纸卷,真系出乎意料之外好味!本身唔太钟意米纸卷,但佢配咗猪腩,烧得刚刚好,松软多汁,口感好清爽,好开胃😍🔸再来系皇牌桔仔芥露烩虎虾,我真系好钟意啲酱汁!餐厅精心挑选越南特产大虎虾,并使用新鲜桔仔汁、醋、糖、辣椒、香茅以及法国芥末等调味料进行调配😁大虎虾质地爽滑弹牙,带有浓郁嘅桔香同酸辣风味,促进食欲,仲增添咗层次感😗🔸主菜叫咗虾膏海鲜炒河粉,个虾膏嘅香味好浓郁,炒得恰到好处,河粉都吸收到啲鲜味,令味道更加丰富🔸最后试下越式提拉米苏,用越南咖啡同手指饼混合,再加上层层CREAM同朱古力粉,味道浓郁香甜,细致湿润
🐥蒜蓉牛油鸡翼 $58
🥒烧猪腩青木瓜米纸卷 $78