我有时谂唔到食咩好,都会去葵广扫街,因为贪佢款式比较多,今次就去试咗个几出名嘅小店,他们主打自家制辣酱,而且有小天使这个辣度,适合啲唔太食得辣但又好想食辣嘅人宇治酸辣奶油扮意粉(轻盈)$40推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟唔好以为$40就好少,其实食落得份量都唔少,有蟹柳、青瓜、粟米、带子仔等等配料;而我今次就拣咗天使辣,辣味不会很突出,奶油味比较浓,而且辣味刚好就可以中和奶油的油腻感,而且我非常欣赏他们给的酱汁超级多,就算我捞匀晒嚟食,到最后仲有少少剩低酱汁整体来讲佢个自家制辣酱真系好出色,他们的鱼皮听闻都好食,不过我对鱼皮就一般般,所以下次再嚟都系食返佢啲捞面算😋😋不过他们食得出系用心机去整个酱,令好多平凡嘅食材都变得好好味

宇治酸辣奶油扮意粉(轻盈)$40
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟