2023-05-04 540 浏览
【葵青区】【达成餐厅】嚟到葵芳,大家多数都倾向去葵广、新都会食嘢,但系我有时都想探索吓佢附近嘅其他食肆。睇返原来自己都已经食过附近好多间嘢,哈哈,再讲落去就好似冇乜说服力咁。不过𠮶时未咁多人睇我,等我耍吓赖皮先。不过其实我都行咗一轮先决定到食乜,有堆嘢好似好正咁但又食唔正我想要嘅嘢,众所周知我都系一条死港女嚟,谂极都决定唔到食乜好。好彩我只系自己一个人,唔会「议而不决,决而不行」先,做人不要太港铁新动力嘛。见到呢间茶记好有啲运输送货大叔食个快饭 feel,我就知我食乜喇。曾经有某婊版嘅人评击我系「茶餐厅 Foodie」,首先佢哋系自动 skip 咗大量非茶记文章,其次就系我食茶记又点,你想睇啲矫揉造作港女嘢,市面上大把吖。无谓喺啲 no name 嘅人类度纠缠太耐,讲吓我见到呢间嘢𠮶吓,我心里面读一次餐厅名啦。第一时间谂起达明一派个 friend「挞成一块」,佢首《寿头记》到今日依然好正,呢啲就系代表到香港人嘅创意,未睇过可以睇吓。哗第五段嗱,正经啲,入到去叫咗个「常餐」,拣咗「鲜牛肉」、「煎蛋」、「米粉」合作,衬件「牛油多士」同杯「热奶茶」,味道真系好平庸,反而件多士坚脆坚香口,同埋

哗第五段嗱,正经啲,入到去叫咗个「常餐」,拣咗「鲜牛肉」、「煎蛋」、「米粉」合作,衬件「牛油多士」同杯「热奶茶」,味道真系好平庸,反而件多士坚脆坚香口,同埋杯奶茶浓滑,夹埋 $37 系唔错嘅价钱喇。

现场当然好多大叔顾客,包括我在内。我见佢哋唔少人都系食间嘢个「盐焗鸡髀饭」,睇个样好似得得哋,我下次都要试吓。同埋「蒸水蛋」,见住几枱人食同埋买外卖,如果大家真系去的话,可以考虑埋可以叫呢两样嘢。。。

(地址:葵芳仁芳街美丰大厦7号地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #1ambackup #1am0649 #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am葵青区 #葵芳 #达成餐厅 #达成 #茶餐厅 #常餐 #特餐 #鲜牛肉煎蛋米粉 #牛油多士 #热奶茶 #盐焗鸡髀饭