2023-12-11
【葵青区】【Simplylife Bakery Cafe】同朋友嚟葵芳食饭,其实都唔知食乜好,谂咗好多间都好似唔系好啱食咁。咁就不如回归本源,简简单单食返啲集团式经营嘅嘢算。呢间属于美心集团嘅西餐不嬲都系稳阵嘅,而佢哋嘅果茶亦都系啲我唔需要多谂就会点嘅嘢。我哋入到去都系食晚餐嘅,而加 $38 系可以「令晚餐更圆满」,其实就即系套餐啦。除咗我哋都饮嘅「本季限定冰茶」叫咗做餐饮之外,仲可以拣「沙律」或「是日餐汤」,我哋觉得两者都系唔错嘅选择,做前菜开吓胃咁。另外仲有「餐包」供应,始终呢度有自己做面包,质素系有保证。朋友食 $138 嘅「慢煮牛猪肉碎手制阔条面」,睇个样都几大碟几惹味。我偷咗几条嚟食,觉得同一般喺餐厅食到嘅肉酱意粉冇乜分别,只系佢个面好食啲。我就食 $248 嘅「加拿大天然猪鞍架」配奶油瓜蓉、烧青黄瓜、牛油松子,猪味几够,好香,几好食。而呢餐饭加埋一之后嘅埋单价系 $508.2,又好似有啲唔值咁嘅价钱。可能我将餐饭嘅重点放咗喺餐包同冰茶度,得呢两样抵。。。(地址:葵芳兴芳路223号新都会广场5楼547-565号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #h
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青区 #葵芳 #SimplylifeBakeryCafe #Simplylife #令晚餐更圆满 #沙律 #是日餐汤 #本季限定冰茶 #餐包 #慢煮牛猪肉碎手制阔条面 #加拿大天然猪鞍架 #奶油瓜蓉 #烧青黄瓜 #牛油松子 #1am1200 #1ambackup