2021-07-09
🔹本身Bluebird呢间Cafe对咖啡迷可能都唔陌生,而最近佢地系上环开左两层高旗舰店,地方更大更舒服😍加埋本身独特嘅彩蓝装修主题,同埋系宠物友善餐厅,真系好适合去渡过一个悠闲的下午😁🔹朱古力酥 $22 - 松脆软心,散发牛油香,朱古力分布平均,好食而性价比高❤️🔹芝士蛋糕 $42 - 招牌甜点之一,芝士入口软滑,但又唔会好腻,推介呀👍🏻🔹芝士菠菜酥 $37 - 外皮同样系酥香牛油,中间夹著菠菜同芝士,大家唔会抢咗大家个味,好夹🤓有时好惊呢啲包点会太浓味,落太多奇怪嘢,但呢间做到简简单单又好食☺️🔹花生酱latte $49 - 名物之一,有香浓花生酱味🥜🧈但又唔会盖过咖啡豆香,香滑好饮,系邪恶之选😈🔹Sunset $49 - 又系特别嘅咖啡,用咗橙汁、tonic同espresso 制成☀️入口系橙汁味强烈啲,但个后续会出返咖啡味,而且因为有气,个感觉十分清新🍊