2021-09-28
今晚同朋友食🦪蚝😆啲!呢间餐厅主打生蚝刺身🤗店员推介好多唔同种类生蚝比我地,排列由淡味至浓味逐一介绍🥰🦪生蚝刺身拼盘店员话要食咗刺身先😊有北海道带子 $38超级大粒新鲜带子,厚肉弹口车厘蚬Cherry Stone $96车厘蚬刺身都系第一次食再点少少wasabi味道更加鲜甜🦪西班牙生蚝 $124Spanish Oyster JUMBO 超级大只肥厚,吃落好creamy🦪Irish Gigas (Ireland) $66肉质爽滑,味道温和🦪Krystale $84有些海水味但唔会好重,入口鲜甜🦪Speciales Lambert $104海水及金属味再浓一些,肉质较之前更加肥美,吃落仲有矿物味🦪Gillardeau $104肉质都好饱满😌入口海水味和矿物味比Lambert更加重🍶清酒蒜蓉煮活蚬汤 $238大大只刀贝,肉质肥厚鲜甜🤤汤底加了清酒,蒜蓉,干葱,黑胡椒,糖芹配料来煮,我地很喜欢汤底味道,饮了好多😋🦞龙虾忌廉意粉 $198店员送上枱已经闻到好浓🦞味道,主角当然系拆了肉嘅原只龙虾钳啦🤤啖啖肉,每条意粉都占满忌廉汁,吃落好惹味😋🎈总括来讲呢度虽然系小店,
呢间餐厅主打生蚝刺身🤗
店员推介好多唔同种类生蚝比我地,排列由淡味至浓味逐一介绍🥰
🦪生蚝刺身拼盘
店员话要食咗刺身先😊
有北海道带子 $38
超级大粒新鲜带子,厚肉弹口
车厘蚬Cherry Stone $96
车厘蚬刺身都系第一次食
再点少少wasabi味道更加鲜甜
🦪西班牙生蚝 $124
Spanish Oyster JUMBO
超级大只肥厚,吃落好creamy
🦪Irish Gigas (Ireland) $66
肉质爽滑,味道温和
🦪Krystale $84
有些海水味但唔会好重,入口鲜甜
🦪Speciales Lambert $104
海水及金属味再浓一些,肉质较之前更加肥美,吃落仲有矿物味
🦪Gillardeau $104
肉质都好饱满😌入口海水味和矿物味比Lambert更加重
🍶清酒蒜蓉煮活蚬汤 $238
大大只刀贝,肉质肥厚鲜甜🤤
🦞龙虾忌廉意粉 $198
🎈总括来讲呢度虽然系小店,食物质素相当高,选材新鲜,每道菜式吃得出厨师用心烹调,店员又亲切,好值得再来帮衬👍