众所周知西环系cafe嘅圣地,而且风格多样,最近就试左一间位于西营盘行文青悠闲风格嘅cafe😍,餐厅主打多款早餐,有沙律、三明治、同埋英式all day breakfast,仲有几款特色Croffle同埋Pancake,另外餐厅有多款经典口味咖啡同埋几款特色咖啡Cocktail,咖啡豆亦系精挑细选,啱晒钟意饮咖啡同埋享受城市慢生活嘅朋友啦😝‣ All Day Breakfast ($98)食物配搭好丰富😍,有炒碎蛋、煎番茄、炒蘑菇、茄汁豆、烟肉、香肠、薯饼、全麦面包,而且每样味道都几出色,总体水准好高👍‣ Strawberry Croffle ($108)Waffle般精致嘅卖相,配上牛角包般松软多层次嘅口感,口感丰富,配埋草莓酱同埋Cream,味道好正,整体质素好高,值得推介!‣ Dirty (SOE Double Shot) ($45->跟餐$23)饮Dirty就系要有冰火两重天嘅感觉,呢款Dirty完全做到之外,Double shot嘅咖啡酸味好突出,总体味道几有水准‣ Irish Coffee ($60) 呢款Coffee Cocktail用左爱尔兰Whisky混合埋e

‣ All Day Breakfast ($98)

‣ Strawberry Croffle ($108)

‣ Irish Coffee ($60)
呢款Coffee Cocktail用左爱尔兰Whisky混合埋expresso做出黎🥃,见到表面有好厚嘅一层泡沫,卖相几吸引,第一啖饮落咖啡同酒味几平均,之后酒味逐渐突出,味道都唔错,整体质素都唔错❗️

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐厅地理位置非常方便,就系西营盘站B1出口正对面!餐厅除左室内座位之外,仲设有户外座位,超级chill😝食物同饮品选择多,周末过黎食个早餐真系好写意😍大家不妨过黎试下😘

💰Total: $289 ($144.5/pp 无服务费)
📍Cafe By ZionCoffee By Zion|@coffeebyzion
西环西营盘第一街83号地下1号舖

🚩更多同类餐厅 #foodstep_cafe
🚩更多同区餐厅 #foodstep_西营盘

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多谢你既支持,成为我努力分享既动力💪🏻
$144.5