【西贡区】【Ebeneezer's Restaurant & Bar】自己冇女就唯有同道歉哥行海边睇人哋啲女,然后揾度地方食吓嘢。我哋不嬲都有食开呢间印度嘢,佢仲要有 bar 嘅成份,谂都唔使谂就入咗去。先食 $66 嘅「Pani Puri」,系印度脆球,好清新,用嚟开胃就一流嘅前菜。跟住到 $75 嘅「Masala Dosa」,系印度玛撒拉香料卷饼,之前我哋都食过呢个饼,几香几好食,块饼可以点酱食之余里面包咗咖喱马铃薯,正。之后到 $118 嘅「Tandoori Chicken Tikka」,即系印式烧烤鸡肉串六件。呢款经腌制过嘅炭烤鸡肉串其实周围都有得食,但呢度嘅鸡劲嫩同劲香鸡味,好正。之后要个 $92 嘅「Butter Chicken Curry」,好传统嘅印度菜,咖喱鸡肉,好香浓,果然系国粹。但点都要配个烤饼,我哋就要咗两款烤饼嚟试。分别系 $26 嘅「Garlic Naan」大蒜烤饼同埋 $30 嘅「Cheese Naan」芝士烤饼,就咁食唔点咖喱都正嘅。跟住仲要咗 $28 两粒嘅「Gulab Jamun」酷拉卜甜品,呢度整嘅冇出面其他餐厅咁甜,我觉得反而比较啱香港人口味。嘢

嘢饮我哋各饮一杯 $45 嘅「Mango Lassi」芒果奶昔,之后道歉哥饮咗 $48 嘅「Cinderella」,我就饮都系 $48 嘅「Sunset Cooler」,都系好 fresh 好好饮,毕竟佢哋系酒吧嚟。连埋加一呢餐饭应该系 $683.1,食咁多差唔多啦。。。

(地址:将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G21号舖)

@ebeneezershk

#1amfoodie #foodie #thatfoodiething #food #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am西贡区 #将军澳 #EbeneezersRestaurantandBar #Ebeneezers #Restaurant #PaniPuri #MasalaDosa #TandooriChickenTikka #butterChickenCurry #GarlicNaan #GulabJamun #CheeseNaan #MangoLassi #Cinderella #SunsetCooler #将军澳美食 #将军澳特色 #1am1049 #1ambackup