2016-04-13
今日我哋去咗一家亲子餐厅 Fullhouse Signature好似去咗个乐园咁, 周围都系POPS!好多公仔任你影! 睇吓D嘢食得唔得先!我哋买咗团购可以$90当$150用我总共买咗3张, 即系用$270可以食$450本来都谂住一家大细都够哂食! 点知...因为我哋系番完教会跟住去食Lunch我哋Book咗12:45, 衬未够钟就去隔离K11度行个圈 我哋离开咗K11就喺一街之隔就已经见到fullhouse signature个入口啦!成间餐厅都系喺地底,门口只系放咗个蛋榚柜! (成架粉红老爷车咁好靓靓!!)讲真如果睇唔到有条楼梯落去可能就咁喺门口见到只系卖甜品ONLY!门口已经放咗好多个唔同既POPSfullhouse signature系以幸福家庭为主题所以见到好多好得意好Warm既公仔行到去楼梯口, 有佢哋招牌一家四口既POPS喺墙上面!唔知会唔会有真人著呢D角色上身扮佢哋呢?!沿住楼梯慢慢行落去下一层!首先见到既系一个好似cafe的空间呢度唔太似用嚟用餐既地方一般应该系俾客人倾租用婚宴场地既地方!我估如果太多人既时侯呢度都会开放俾客人High Tea卦呢度地方好大, 右手边就
好似去咗个乐园咁, 周围都系POPS!
好多公仔任你影! 睇吓D嘢食得唔得先! 我哋买咗团购可以$90当$150用
我总共买咗3张, 即系用$270可以食$450
本来都谂住一家大细都够哂食! 点知...
因为我哋系番完教会跟住去食Lunch
我哋Book咗12:45, 衬未够钟就去隔离K11度行个圈
成间餐厅都系喺地底,
门口只系放咗个蛋榚柜! (成架粉红老爷车咁好靓靓!!) 讲真如果睇唔到有条楼梯落去
可能就咁喺门口见到只系卖甜品ONLY!
门口已经放咗好多个唔同既POPS
fullhouse signature系以幸福家庭为主题
所以见到好多好得意好Warm既公仔 行到去楼梯口, 有佢哋招牌一家四口既POPS喺墙上面!
唔知会唔会有真人著呢D角色上身扮佢哋呢?! 沿住楼梯慢慢行落去下一层! 首先见到既系一个好似cafe的空间
呢度唔太似用嚟用餐既地方
一般应该系俾客人倾租用婚宴场地既地方!
我估如果太多人既时侯呢度都会开放俾客人High Tea卦 呢度地方好大, 右手边就系餐厅用餐既地方!
职员姐姐好好, 俾了门口旁边的梳化位置我哋 仲送埋两份小礼物俾佢哋, 一人一筒小小木颜色
仲派咗两张有佢哋角色既纸俾佢哋填色
我之后睇番筒木颜色都价值$10架! 放喺门口呢个爸爸造型POPS好得意,
两个小朋友即刻揽住佢同佢影番张相 其实仲有个妈咪先至系一对,
不过佢哋将妈个POPS搬咗去台前
钟意影相既我哋梗系跑上去台前同佢都影番张相啦 室内环境好光猛! 厕所都好干净(不过厕所冇特别设计或其他POPS)
而且好寛敝坐得好舒服! 绝对有位放BB车
(企系台前角度) 好利害!! 佢哋仲帮角色造咗一系列既公仔同精品
唔知有几多人会嚟呢度食嘢之余买埋纪念品走呢?
佢唔通真系以为自己系米奇老鼠定哈佬吉蒂? 我哋就系坐咗喺呢个全场唯一嘅梳化位置啦
睇落去似系几舒服,但系当其中一人想离开吓去个厕所
都真系几麻烦!一个人出要成张梳化移出 我仲即刻登记咗做会员,拎咗张会员咭!
餐牌设计得好靓好有心思
成本故事书咁一打开先介绍Fullhouse家族所有成员
之后根据食品嘅特色安排家族成员有唔同嘅打扮
而且将图画同文字结融合得很简洁,非常清楚易明! 先嚟两杯沙冰($52/杯)!我打8分,尚算OK! 烩原只鲜鲍鱼伴炒饭及露笋($145)
鲍鱼好林炒饭好爽! 粟米鸡蓉汤($48)
普通! 我觉得太过溶, 如果有番D粟米粒可以咬吓会过瘾D 大虾西兰花忌廉汁阔条面($138) 香草蕃茄汁牛肉丸意大利粉($108)
味道尚算可以, 不过意粉好似少咗D
同埋价钱食物唔成正比! 不过讲真....
场内既环境俾你影相价钱都加哂喺D食物度都正常既 呢度仲有个展板将小朋友喺度画既画贴上去
好似真系几Warm咁㖞! 景靓公仔得意,出Post呃Like赢哂!嘢食算一般中尚,不过价钱略贵,我本人觉得嘢食值$60-70,依家成旧水一碟都系无非包埋你食景嘅钱!服务态度唔系差,但系唔可以叫好,我觉得既然以家庭幸福满屋为主题,我都唔希望 侍应系闷闷不乐咁Serve自己