2020-08-23
大家有够耐无出国啦吧,我系超级想去旅行,真心希望疫情快啲过,到时想食咩想去边都可以。打风天,放工呢晚,系公司附近呢间餐厅帮衬外卖,即叫即整。好耐好耐之前曾经食过午饭,都唔错,依家夜晚有外卖折扣,不妨一试。其实都分得几好,下午黎都放心嘅。专有嘅外卖餐牌,对于我呢啲懒人黎讲最正。呢晚真心脑袋空白,决定俾店员介绍,喂,系得㖞!日本水饲有骨猪鞍,248元,店员介绍其实佢哋猪都唔错,唔系讲笑,超juicy,俾到你爽口感但又唔会韧,medium well,拎到返屋企刚刚好。表面系煎得刚刚好,锁到肉汁,一切开,啲汁流出黎。大虾碎虾干白酒扁面,138元。虾鲜而爽,又唔系干,面收汁收得可以,蒜片炒香系可以有小小辣,几香口。虾干令虾味更出,几特别。烧牛舌,88元。好大块,入口都唔驶点咬都溶,我自己觉得唔驶落酱,其实都好味。泰式梳打,68元!我要大赞,店员推荐系有原因,食左啲肉之后,饮一啖,提升肉味之余又清一清个口,掂㖞!Brewdog dead pony,48元,成支俾你,果味多啲,有refresh嘅感觉。最后呢支我留到第二日放工自己整,bombay gin,48元,自己撞个味,想多啲gin都得,我有加小
其实都分得几好,下午黎都放心嘅。
专有嘅外卖餐牌,对于我呢啲懒人黎讲最正。
呢晚真心脑袋空白,决定俾店员介绍,喂,系得㖞!
最后呢支我留到第二日放工自己整,bombay gin,48元,自己撞个味,想多啲gin都得,我有加小小柠檬,几耐无咁chill下。
大赞好推介,最了解自己餐厅除左老板,有一个员工识得帮你推嘢食,更加重要。(可能个员工都系foodie😂)