2021-03-05
揾到呢间餐厅先,总觉得好熟口熟面,原来上手已搬离观塘。依家呢间系一间法日,座位唔算多,呢个位置都算方便,唔太难揾。暂时每季换一次餐牌,如果啱食就好食多几次。蘑菇汤要大赞,菇味劲香,仲有菇粒。我哋叫咗份薯条share,48元,唔系讲笑,好好食,佢系粉粗薯,再加左紫菜,整得刚刚好,食到我哋停唔到。挪威三文鱼配牛油炊饭枧汁,158元,三文鱼煎到刚刚好,厚肉,油都唔错,唔会干。个汁系惊喜,再提升鲜味。饭系牛油,当然系香同好食。香煎北海道和豚配烩野菜香辣汁,158元。煎到又系刚刚好,仍然keep住juicy。个汁唔算辣,仲有啲蕃茄味。再黎要介绍一下佢嘅甜品,超好食(感谢餐厅专登准备),98元,有朱古力挞,浓浓朱古力,但又唔会漏。Muffin可以做到出边小脆,内里松,仲要salted caramel流心!一定要订先得!
暂时每季换一次餐牌,如果啱食就好食多几次。
蘑菇汤要大赞,菇味劲香,仲有菇粒。