2024-11-28
【观塘区】【九份饱】呢餐饭系我认识美女朋友之后第一餐正正经经同佢食嘅饭,咁唔系话之前啲饭局唔正经,我都系想强调返,系我自己畀钱嘅啫。大个仔喇,自己识赚钱埋单㗎喇。不过又咁讲,就算系同美女朋友一齐出 job,佢都相当配合,唔会诈型之余又唔会越帮越忙。既然系自费就唔使食咁贵,之前都食过呢间台湾嘢嘅屯门分店,质素虽然平庸但的确系几平。佢食「香酥鸡扒鲁肉饭」都只系 $55,最紧要系佢觉得 okay,而且唔会话唔够食。我就食 $50 嘅「台湾担仔油面」,都系正正常常嘅选择,味道不过不失咁啦。跟住叫 $37 嘅「卤味拼盘」,有百叶豆腐、鸡蛋、牛肚、鸡翼,最后得鸡翼冇人食,豆腐受欢迎。嘢饮方面佢加 $10 饮热「蜂蜜绿茶」,要半糖,我就都系加 $10 饮冻「百香果绿茶」,都系半糖,冇乜特别,正常嘢饮咁啰。埋单 $162,又的确系唔贵嘅。。。(地址:九龙湾牛头角道77号淘大商场1期地下G142号舖)呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:屯门区:1am1259#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodi
(地址:九龙湾牛头角道77号淘大商场1期地下G142号舖)
屯门区:1am1259
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am观塘区 #九龙湾 #九份饱 #香酥鸡扒鲁肉饭 #台湾担仔油面 #卤味拼盘 #热蜂蜜绿茶 #冻百香果绿茶 #1am1578 #1ambackup