2024-11-03
【观塘区】【五月星牛肉面】一向都成日有机会去工商业区做嘢,今晚喺观塘做嘢,就同美女朋友喺骆驼漆大厦揾嘢食。听讲呢度有间台湾嘢几好,就去试吓。去到果然好多人,不过好快有位。美女朋友试 $88 嘅「金好呷宫格餐」,配盐酥鸡、台湾肠、手拍青瓜、香芋丸同捞檬粉。佢话佢𠮶份几好食,我就试 $36 嘅「古早卤肉饭」同 $42 嘅「肉松双重起司蛋饼」,两者都好有台湾 feel,好味嘅。跟住试 $32 嘅「避风塘豆腐」,估唔到台湾菜都整到咁好食嘅豆腐,本身都系抱住一试嘅心态,但系佢冇令我哋失望,辣得嚟几正。嚟到台式餐厅冇理由唔叫返杯台式饮品,我试 $29 嘅「黑糖珍珠撞奶」,佢试 $24 嘅「巨峰提子绿茶」,两者都系有质素嘅。埋单 $251,食咁多嘢真系唔贵。听讲佢哋仲会开宵夜时段,夜晚八点半后,避风塘系列半价,我哋试过个豆腐系唔错嘅。。。(地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦第三座11楼F室)@wuyuexing_beefnoodles#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlo
(地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦第三座11楼F室)
@wuyuexing_beefnoodles
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am观塘区 #观塘 #五月星牛肉面 #观塘美食 #金好呷宫格餐 #盐酥鸡 #台湾肠 #手拍青瓜 #香芋丸 #捞檬粉 #古早卤肉饭 #肉松双重起司蛋饼 #避风塘豆腐 #黑糖珍珠撞奶 #巨峰提子绿茶 #1am1557 #1ambackup