2024-06-28 281 浏览
【观塘区】【良美饭堂】我人生第一份工系喺返九龙湾,辞职之后都比较少去九龙湾工商业区。难得自己一个去做嘢,我作为一个 foodie,就梗系要食埋嘢。喺九龙湾工业中心地下有间工厦食堂叫「良美饭堂」,净系食堂个名喺度玩食字已经够晒好笑,见佢咁有诚意,就入去食啦。餐牌啲名都相当亲民,例如我食常餐,呢个 $50 嘅常餐系叫「爆数常餐」,加 $3 食「沙嗲牛肉」,配米通,好味㖞。配菜「厚多士」同「黑松露炒滑蛋」都系诚意之作,唔系一般工厦食堂求其兜出嚟嘅嘢。餐饮「热奶茶」都几好,成件事系有质素嘅。忍唔住同店员赞吓佢哋啲嘢几好食,叫多份「食完先减西多士」里面嘅「良美西多」,即系朱古力爆酱西多,$42 嘅价钱玩到爆晒汁咁,过瘾,仲有杯餐饮跟。餐饮我拣咗「热杏霜」,不过不失嘅正常之作。估唔到会食到 $95,咁食饭亦都真系唔贵嘅。。。(地址:九龙湾宏开道15号九龙湾工业中心地下3号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tas

(地址:九龙湾宏开道15号九龙湾工业中心地下3号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am观塘区 #九龙湾 #良美饭堂 #爆数常餐 #沙嗲牛肉米通 #厚多士 #黑松露炒滑蛋 #热奶茶 #食完先减西多士 #良美西多 #朱古力爆酱西多 #热杏霜 #1am1437 #1ambackup
2024-06-03