2021-01-08
嚟开观塘, 上嚟Openrice search下就决定呢呢间食lunch啦~💛之余亦系Openrice观塘区日本菜得奖热店~午市所有套餐都配味噌汤, 蒸蛋 (几滑架), 沙律 (配胡麻酱), 饮品, 甜品(当日喺迷你雪米糍)~ 和风どんぶり 🥢▶️松叶蟹肉甲罗烧蟹膏丼🦀HK$128每一啖饭都充满住蟹膏蟹肉, 连埋蟹籽一齐食, 口感一流🤤▶️杂锦天妇罗冷稻庭乌🍤HK$118再配埋一款小食(我拣咗炸饺子3只), 两件加州卷~天妇罗新鲜炸出嚟, 热辣辣上枱, 再食啖冷乌冬冲击一下🤭▶️另外加咗一个小食:螺肉 HK$22跟餐饮品:叫咗一杯冻咖啡, 一杯热咖啡 (不过饮到一半先至记得影相)跟餐甜品:店员随意拎咗两粒糯米糍, 味道系唔同嘅, 一粒系芝麻, 一粒系原味云呢拿~💬餐厅装修比较港式朴素风格~ 好多💛💛摆设/posters~ 可能坐正风口位, 感觉冷气较大~
和风どんぶり 🥢
▶️松叶蟹肉甲罗烧蟹膏丼🦀HK$128
每一啖饭都充满住蟹膏蟹肉, 连埋蟹籽一齐食, 口感一流🤤
▶️另外加咗一个小食:螺肉 HK$22
跟餐 甜品:店员随意拎咗两粒糯米糍, 味道系唔同嘅, 一粒系芝麻, 一粒系原味云呢拿~