啱啱听朋友话观塘有一间新开嘅日西餐厅「森.汤咖喱」, 主打汤咖喱,乌龙面同埋串烧。因为我对日本嘅饮食文化有特别嘅喜爱,尤其系汤咖喱,听到咁好嘅介绍就忍不住要试一试。一入到「森.汤咖喱」,就被店内的装潢吸引,充满日式风格,条椅,木头台,整体感觉好舒适,坐低嚟就系一种放松嘅享受。 💥野菜鱼饼💥我哋就第一次点咗野菜鱼饼,有多款独特的蔬菜和嫩滑的鱼肉做成的鱼饼,混合在一起带出一种独特的口感,食得我完全停不下来!😋💥慢煮炙烧鸡叉烧咖喱汤乌龙面💥然后试第二个菜式,系一碗慢煮炙烧鸡叉烧咖喱汤乌龙面,咖喱香浓但不太辣,汤底醇厚。叉烧又香又软,乌龙面煮得刚好,入口即溶,实在是一道不能错过的美食!👍🏻💥吉列鳕鱼柳蕃茄汤乌龙面💥之后就是吉列鳕鱼柳蕃茄汤乌龙面,汤底是新鲜蕃茄炖制的,甜而不腻。再配上软绵的吉列鳕鱼柳,乌龙面和甜的蕃茄汤完全融为一体,让人饱腹又满足。「森.汤咖喱」的饮食环境十分愉快,气氛舒适,价格公道。我哋吃得好开心,一定会再黎,连带埋朋友一齐来尝试。如果你和我一样钟意尝试新嘅日本美食,「森.汤咖喱」一定系你嘅首选!💥👍🏻
💥野菜鱼饼💥
💥慢煮炙烧鸡叉烧咖喱汤乌龙面💥