2021-01-08 605 浏览
继上次My Melody超萌包包之后,今次路过又见到有新款推出,虽然冇主题公仔咁吸引,不过来一个圣诞雪人都几应节呀~睇见海报出左四个公仔款,系我唔知买边款嘅时候,店姨姨就话咁靓就紧系买哂四个款,就咁就入手了。两个今日做下午茶,两个留返明天早餐,咁都唔错~圣诞款式都有点点圣诞包装~每一个圣诞包包就会附送小装饰,等我地可以帮雪人扮靓靓先,圣诞雪人又真系几可爱哦~买返嚟既时候就系冻包,所以食之前就需要返蒸热,只需要隔水蒸八分钟先可以食呀(未食嘅时候记得要放入雪柜下格)~整体上紫薯包都唔错,够味得嚟又唔太甜,系好食嘅。不过....如果可以再多少少紫薯馅,咁就应该更加好味。最重要系食完真系劲饱呀...哈哈哈~虽然造型包包比普通嘅包包系贵左啲啲,不过间唔中推出买嚟食下,食起上嚟都会开心啲,唔知下次有咩公仔包包推出呢?

圣诞款式都有点点圣诞包装~

2020-12-25
外卖自取