2024-06-03
✨1) Bonito Shime Saba - Cured mackerel鲣-醋鲭鱼呢款醋鲣鱼比想像中酸,但反而几有惊喜!上面铺满咗刨薄嘅木鱼花,配上醋饭,味道清新而且爽口。倒入热茶之后,令到鲣鱼同醋饭更加融合,茶香同鱼香相得益彰,口感丰富。✨2) Sake & Garlic Shrimp呢道菜用咗新鲜嘅虾,配上蒜蓉同清酒煮成,味道鲜美。虾肉弹牙且充满蒜香,配上脆口嘅法包,非常搭配。呢道菜份量适中,适合作为前菜享用。✨3) 烤西班牙黑豚肋骨烤得非常入味,猪肋骨肉质嫩滑,表面烧得香脆。配上炸薯条,香口而不油腻。猪肋骨嘅酱汁浓郁,非常适合重口味嘅朋友。不过如果讲惊喜指数,我哋觉得系四样嘢里便相对弱少少嘅~✨4) 抹茶YINYEUNG呢杯 Yin Yeung 混合咗咖啡同奶茶,比例恰到好处,口感顺滑。冰凉清爽,非常适合炎热嘅天气享用。(醉爱台饮嘅喵女已经决定揾次偷偷再黎饮)整体嚟讲,Menu上面有好多唔同款式嘅食物可以拣,环境有森林嘅感觉,楼底比较高,亦有一啲复古嘅味道。放工突然遇上,系一种惊喜!已经约咗喵仔下次一齐试吓其他食物!😻吸喵指数:9/10(食物评分)🤍隐蔽小店🤍城中森屋🤍选择多
✨2) Sake & Garlic Shrimp
✨3) 烤西班牙黑豚肋骨
✨4) 抹茶YINYEUNG
😻吸喵指数:9/10(食物评分)
🤍隐蔽小店
🤍城中森屋
🤍选择多
🤍氛围特别
🤍打卡阿宝!
ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………
📍 t2P (The Second Phase)
地址:天后兴发街100号地舖
#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食