2021-11-03
今次系万圣节活动期间嚟海洋公园玩,扮鬼扮马入场。经朋友介绍先知呢间餐厅可以边睇企鹅边食饭,嚟咗海洋公园咁多次依加先知,真系发现新大陆。因为老公超级钟意企鹅,每次去海洋公园都会去探吓啲企鹅仔🐧 朋友预早一个月𝚋𝚘𝚘𝚔定位,𝚛𝚎𝚖𝚊𝚛𝚔咗想要最近企鹅嘅位置,我哋一行八人,要分两张枱,最后一张枱系近企鹅,另一张枱隔咗条走廊,但都好心满意足 餐厅嘅杯杯碟碟都好配合企鹅主题,周围都可以揾到企鹅嘅踪影。我哋四个人嗌左两份冰极套餐,另外散叫一份冰极特色杂扒、咸蛋黄薯条𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎 先介绍个汤,杂菌忌廉汤,几好饮,唔会太杰或太稀,亦唔会太漏 前菜系凯撒沙律伴烟三文鱼配黑松露,我挂住影相拍片冇试到,老公话太少汁 主菜系香煎西班牙黑毛猪扒配菠萝莎莎酱,猪扒还可以,反而菠萝莎莎酱几好食,好开胃,配菜都有少少调味 甜品系脆香焗苹果伴鲜果,有啲焦糖脆脆再加焗咗嘅苹果粒,几好食,伴碟嘅企鹅朱古力好得意 因为万圣节嘅关系,推出咗限定嘅特色饮品,试咗呢杯无酒精鸡尾酒,酸酸甜甜。 散嗌咗冰极特色杂扒,有鱼、鸡、猪、牛,整体好一般,特别块牛好唔掂,五成熟都好难切,有啲失望 仲嗌咗劲重口味嘅咸蛋黄薯条,可以一
先介绍个汤,杂菌忌廉汤,几好饮,唔会太杰或太稀,亦唔会太漏
仲嗌咗劲重口味嘅咸蛋黄薯条,可以一试
隔离枱嗌咗呢个企鹅𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊,真系成只企鹅咁好得意,忍唔住帮佢影相
啲企鹅系隔离游嚟游去真系好治愈,根本唔可以专心食晚餐,一边食一边拍片好忙,呢度绝对系食环境。如果系追求味道,我唔建议嚟呢度,你会失望。朋友买咗年飞所以有85折,呢间餐厅唔系贵,见到老公好开心话下次要再嚟,绝对系超值嘅