☕️唔知你地知唔知,平日比较嘈同多人嘅工厂区,周末反而会成为远离烦嚣嘅选择🤔其中一个代表性地方就系葵兴工厂区☺️啱啱周末去咗睇名牌outlet,顺便去办馆食个tea,hea咗一个钟,好正👍🏻最主要系装修靓,又好坐,附近人流唔多,而下午茶选择系简简单单但又几好食,成个experience好好❤️☕️叉烧忌廉鸡汤意粉 $42 - 中式半肥瘦叉烧配上浓郁嘅忌廉鸡汤底,味道有惊喜,意粉份量唔算少,作为下午茶系啱啱好😆☕️出前一丁餐蛋面 $38 - 经典港式茶餐组合,我已经好耐无食,所以今次一见到就好想嗌😍餐肉煎得刚好,唔油腻,太阳蛋熟度掌控得一流,有时「好味道」其实好简单☺️☕️榛子latte $38 - 甜度适中,咖啡香滑,好好饮😋☕️柚子姜蜜 $36 - 拣咗冻嘅,入口主要系柚子味,但吞落去时会出返啲姜辣,味道有层次,唔错唔错😍