2023-07-31
呢间真心想去好耐,见过好多朋友去呢间餐厅打卡,今次终于到我喇~———————————————🌟煎法国鹅肝 Pan-seared for gras $128呢个鹅肝真心高质,份量都算大,而且煎得非常香口,入口即溶,溶完忍唔住仲要细细品尝多阵个余味,旁边仲有酸酸甜甜嘅香橙同无花果比您解腻👍🏻摆盘本身都好花心思,打卡都一流~.🌟精选芝士及冷切拼盘 Assorted Cheese & Cold Cut Platter $288芝士分别有哥根苏拿芝士、金文拔芝士同24个月巴马臣芝士,另外配有几款火腿包括伊比利亚黑毛猪火腿、沙乐美肠同西班牙辣肉肠。个人比较钟意食金文拔芝士多啲,软身而且感觉会奶味重少少。其次就系巴马臣芝士,味道有种咸香味。哥根苏拿芝士就比较特别,有阵好浓嘅芝士香,但初初食真系会唔太习惯。除咗肉以外,冷盘都仲有各款面包、水果配芝士食。.🌟烤美国顶级肉眼牛扒 Grilled US Prime Rib-eye $388呢块肉眼牛扒一啲筋位都冇,熟成度掌握得非常好,肉质幼滑粉嫩,牛味亦都好够浓。配菜方面有个薯蓉粒入面有芝士味,另外有芦笋、椰菜花同车厘茄等蔬菜。.🌟烤香草羊架 Herb Cr
———————————————
🌟烤香草羊架 Herb Crusted Lamb Rack $288
上台见到粉嫩嘅羊肉架真系已经留晒口水,两大件羊味都好重连埋香草味一流,而且咬落啖啖都有肉汁,感觉唔需要任何酱汁就已经够晒好食。至于配菜方面同牛扒一样就唔详细讲,不过呢个羊架真心算系数一数二嘅质素。
🔸整体评价🔸
成餐都好满意,一开始仲有面包serve,全部都好好味,同时服务都好到位。本身见到仲有甜品同几款蛋糕都好吸引,但因为怕肥忍咗手冇叫😭另外因为夜晚食所以就冇咗日头湖边果种感觉,希望下次再食可以补偿返呢啲小遗憾。