2024-09-07
Grill 喺中环兰桂坊出晒名,串烧套餐非常抵食,无论系lunch定系夜晚gathering,都系必去之选😆铜锣湾店开业咗都有一段时间,就算平日都keep住唔少人,今日系门口装左阵,见到有位就嗱嗱声,埋位order😜嚟到呢度基本上最推介就系「泰式串烧套餐」,虽然我朋友话海南鸡都非常之好食🤣,但系今日我坚持要食两款唔同嘅炒饭串烧餐😚「炒饭底」同「菠萝炒饭底」嚟讲,唔知系咪情意结觉得「炒饭底」系比较啱我口味,朋友就钟意冇咁浓味「菠萝炒饭底」,各有各喜好😆「泰式串烧套餐」,有三款唔同嘅串烧 — 鸡/牛/猪,店员同我讲,如果想食全牛/全猪 都可以,基本上系任你配搭👍「泰式酸辣猪颈肉沙律」同「泰式酸辣凤爪」,两个都有同一样嘅沙律底,用左—葱、洋葱、芹菜、红萝卜丝、酸辣酱汁等拌匀,如果唔食得辣,记得叫佢小辣🔥食到中段都觉得几辣🙂↕️套餐包咗一杯饮品,拣咗冻柠茶,好彩有杯冻饮帮手,如果唔系就辣到死死下👻✣ 泰式串烧鸡肉配菠萝炒饭及杂菜| 套餐 $66✣ 泰式串烧配炒饭及杂菜|套餐 $72✣ 泰式酸辣猪颈肉沙律 $75✣ 泰式酸辣凤爪(杯装)$36
泰式酸辣猪颈肉沙律
泰式酸辣凤爪