2025-01-22
想喺铜锣湾揾间地道又高质嘅韩国餐厅?「韩雅林」一定系你最好嘅选择!位于铜锣湾广场6楼嘅「韩雅林」,环境光猛简约,无论同朋友聚餐定同家人享受韩国风味都啱晒!今次就试咗几款超正推介菜式,必食清单请收好👇👇✨ 酱油蟹+牛油饭 $250(1pc) / $488(2pc)呢道菜简直系「韩国美食迷」必试!酱油腌制嘅蟹膏香浓肥美,蟹肉仲超级鲜甜!用蟹膏拌饭再加少少紫菜碎,一口送入嘴,满满嘅鲜味同酱油香气,绝对系顶级享受!✨ 半半炸鸡(原味&甜辣)$278炸鸡控唔可以错过!原味炸鸡外皮香脆,肉质多汁;甜辣炸鸡就辣中带甜,辣度啱啱好,口感超惹味~配埋韩式酸萝卜,食多几件都唔怕腻!啱晒一班朋友边食边倾! ✨药膳猪手 $428猪手炖得非常入味,皮弹肉嫩,满满胶原蛋白嘅口感一试难忘!药膳汤底带有微微嘅草药香气,完全无油腻感,仲可以帮助去湿气!✨ 生牛肉拌饭 $258呢款拌饭真系令人回味无穷!牛肉新鲜嫩滑,配搭蛋黄、葱花、韩式辣酱同饭一齐拌匀,入口每一口都系丰富嘅层次感~酸辣中带微甜,非常开胃!🔍 整体感觉:「韩雅林」唔单止食物高质,环境舒适企理,服务仲好贴心~价钱合理之余,份量都非常足够,无论系家庭聚餐定朋友
✨ 半半 炸鸡(原味&甜辣)$278
✨药膳猪手 $428
✨ 生牛肉拌饭 $258
🔍 整体感觉:
「韩雅林」唔单止食物高质,环境舒适企理,服务仲好贴心~价钱合理之余,份量都非常足够,无论系家庭聚餐定朋友相聚都好啱!钟意韩国料理嘅朋友一定要mark低呢间餐厅,下次嚟铜锣湾记得试试!