2021-01-29
今次要介绍嘅系一间位于铜锣湾既泰国餐厅🇹🇭事源有日赶时间揾嘢医肚又唔想食茶记🥸就行去金百利果头揾食 排队搭电梯果阵见到餐厅招牌就胆粗粗走去试啦🍴餐厅装潢唔走精致路线,一入门口就见到一㗎嘟嘟车系到🚗 别有一番泰国风味,唔讲真系以为自己去咗曼谷🤪海南鸡饭卖相普通🤔但肉质嫩滑有鸡味配上热辣辣嘅姜黄饭啱啱好✨重点系佢俾嘅系鸡髀位!🍗唔似得好多烧味舖同样价钱可能俾埋啲头头尾尾🥺金边粉炒得一啲都唔油🤩味道咸甜香口非常惹味😝侧边仲放咗辣椒碎、干蒜粒、砂糖俾食客调节味道,口味重嘅朋友就唔惊唔够喉啦😚套餐跟汤同嘢饮🥤个合掌瓜雪耳汤几有住家feel 无味精🥣饮多都唔会觉得口渴。餐饮方面叫咗杯泰式奶茶,无咗港式奶茶嘅苦涩,入口幼滑😆但个人觉得味道太甜,小编都系偏爱茶味浓郁带涩味嘅港式奶茶🤫平日会提供免费任添嘅虾片同汤,大家食闷咗茶记不妨试下~🌟 泰式炒金边粉 ($58)🌟 泰式海南鸡(饭) ($60)🌟 泰式热奶茶 (跟餐)另收加一服务费味道:🌕🌕🌕🌕🌑环境:🌕🌕🌕🌗🌑价钱:🌕🌕🌕🌕🌑
平日会提供免费任添嘅虾片同汤,大家食闷咗茶记不妨试下~
🌟 泰式炒金边粉 ($58)
🌟 泰式海南鸡(饭) ($60)
🌟 泰式热奶茶 (跟餐)
另收加一服务费
味道:🌕🌕🌕🌕🌑