铜锣湾登龙街食店林立,最近新开咗一间专食韩国Pizza同埋炸鸡嘅专门店,网上见到好多人食芝士拉丝Pizza ,劲邪恶,所以今次同朋友去咗呢间咁就脚嘅Mr. K Pizza N Chicken。入到去播紧K-pop 嘅歌,好有气氛,另外呢度嘅女店员非常有礼貌,会详尽介绍呢度招牌主打,招呼周到。我哋今次嗌咗Mr.K 二人套餐,有前菜沙律丶Pizza 、炸鸡或意粉,同埋饮品,今次拣咗以下嘅食物。凯撒沙律沙律嘅菜好爽脆清新,加埋新鲜嘅蕃茄仔,作为前菜,食落好开胃,另外沙律酱分开上,按自己需要加上去捞匀,味道更吸引。蟹肉乐园芝加哥薄饼 -半份套餐可以选择双拼口味,啱晒想试唔同口味同埋选择困难嘅人。呢个Pizza嘅边用咗黑糖面包去整,味道带甜味,令我谂起outback个黑糖面包,做法坊间比较少有,好特别。另外师傅落嘅芝士绝对唔手软,加咗双倍水牛芝士丶车打芝士喺入面,令到成个芝士拉丝画面好震撼,食落淡淡芝士好邪恶。上面嘅材料十分丰富,有蟹肉、蟹肉棒丶蚬肉 、车厘茄丶红洋葱等,每样材料加埋都好夹,再加埋蒜香芝士酱丶秘制Mr.k酱同埋个蜜糖边,好惹味。 海鲜狂热芝加哥薄饼 -半份半份嘅薄饼,每件份量都好

凯撒沙律

蟹肉乐园芝加哥薄饼 -半份

海鲜狂热芝加哥薄饼 -半份
半份嘅薄饼,每件份量都好大,呢个双拼感觉可以够三人食。呢个Pizza 边同样系淡淡芝士,好邪恶。此外材料丰富,有鱿鱼丶蚬肉丶青口丶蟹肉棒丶青椒等,咬落淡淡海鲜,加上佢哋嘅秘制酱汁,味道层次丰富。

蜜糖芥末炸鸡
一碟总共有五件,即叫即炸,上枱时够热辣辣,每件炸鸡份量都好大份,炸鸡系无骨,食落够方便,表面淋上蜜糖芥末酱,够哂惹味开胃,咬落仲脆卜卜,内里充满肉汁,好Juicy 。

蓝乳酸特饮
每次见到乳酸嘅饮品,都忍唔住嗌,味道酸酸甜甜之余,仲够晒健康。

青苹果柠檬特饮
青苹果口味加上柠檬,口味清凉清新,非常解渴。
2022-10-27
下午茶