今次呢间私房菜其实我都听过好多次,但今次系第一次上嚟食。之前仲一直以为会好贵,但原来价钱同平时中菜馆差唔多,质素都好高。———————————————🌟椒盐九肚鱼我本身真系好钟意椒盐九肚鱼,估唔到呢度竟然有得食🥰因为香港好多餐厅虽然有餐牌但实际上都冇入货冇得食,所以净系有呢个菜式,我都已经超惊喜!呢道椒盐九肚鱼同出面比会切得比较细块,比较容易入口。外皮薄而且外脆内嫩,椒盐味道入味,鱼肉鲜美,实在系好满意。🌟啫啫通菜煲呢个啫啫通菜煲系火喉够,通菜都非常新鲜翠绿。锅底嘅汁有大虾米炒香,咸香加少量辣椒味都可以渗入通菜。🌟黑椒牛仔骨煲黑椒牛仔骨煲嘅牛仔骨够晒腍身,肉质嫩滑。入边仲有好多洋葱,炒得非常香,忍唔住都清晒。🌟咸蛋黄焗鲜鱿咸蛋黄焗鲜鱿非常有惊喜,咸蛋黄嘅香味同鲜鱿嘅弹牙口感完美结合,咸蛋黄汁整得好好,并确保咗每一件鲜鱿都沾得均匀,每一口都令人陶醉,非常推荐👍🏻🌟蜜桃雪葩最后嚟咗个蜜桃雪葩,系一个中式餐厅都出现嘅日式甜品,真系有半粒蜜桃喺入面,味道香甜,非常有趣又特别,系一个清新嘅结尾。

———————————————
🌟椒盐九肚鱼