今次系发现利园附近多左一栋大厦有好多餐厅,第一间试嘅就系呢间泰国菜,环境好靓亦都坐得非常舒适。———————————————🌟泰南烧牛肉沙律 $198之前食开嘅泰式烧牛肉都系偏辣,但今次呢只太蓝烧牛肉反而系一啲都唔辣,汁底其实都系类似烧汁为主,但系牛肉方面真系唔话得,牛肉味非常之浓,而且肉质都好腍,完全冇筋,好高质。.🌟辣椒膏炒海鲜 $268辣椒膏本身其实都唔系话好辣,反而酱底仲带少少甜味。海鲜方面有虾、青口、带子、鱿鱼等,特别要赞赞个带子又大粒又鲜甜。.🌟马拉盏炒杂菜 $78味道上都几唔错,炒得几惹味,杂菜种类都算多,不过如果少啲三色椒就更好😆.🌟海鲜炒河粉 $168呢只河粉同平时食开有啲唔一样,口感相对地会烟靭好多,海鲜种类其实同辣椒膏果道菜差唔多,再配上唔同蔬果做配料。.🌟椰香芒果糯米饭 $98一开始睇相就已经非常期待,成个糯米饭嘅摆盘都非常有意思,分别有白色绿色同紫色嘅糯米饭,芒果切成簿片摆喺唔同嘅地方再加上鲜花点缀成个感觉都好华丽。最特别嘅地方系佢上面仲有少少类似玄米嘅碎粒,成个口感即时丰富,令到成个甜品味道都升华。

———————————————
🌟泰南烧牛肉沙律 $198