2023-07-30
之前已经食过一次他们的刨冰,最近又热又焗就好想食啲冰冻的食物来降温,就即刻谂到依间;咁想食就要即刻行动,即刻去食芒果糯米饭刨冰 Baby $92 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟和之前泰式奶茶味一样,表面会有一层cream,配刨冰一齐好正🤤不是刨冰芒果偏淡,所以要配多啲酱一齐食,而且最底会有芒果粒和糯米饭,食落觉得糯米饭偏实咗少少,但都系好食士多啤梨芝士蛋糕刨冰 Baby $82推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟只有芒果味和泰式奶茶味不是用牛奶刨冰,其他三款味道都系用牛奶刨冰;食落味道比我想像中的浓,就算不配士多啤梨酱一齐食,牛奶刨冰也够甜味,而且配上士多啤梨酱一齐,酸酸甜甜几开胃,另外最底的芝士蛋糕唔会吸收太多溶咗的牛奶刨冰,所以食落唔会太淋个人口味来讲最钟意食嘅都系泰式奶茶味,其他口味虽然都出色,但对比之下冇咁特别以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。
芒果糯米饭刨冰 Baby $92
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟