2022-11-30
【锦田小区泰国菜 - KOK KOK🎊】🤑人均:$80-100锦田加南生围一日游,咁chill 又想食泰国野,上网就揾咗呢间KOK KOK食个lunch。星期日大约12点几去到排第2个,目测应该系2-3间连铺,但座位唔算多十几至二十个位区内居民应该唔陌生,但锦田游客就要留意啦😝 🏠环境 : 小店泰式装修style,最欣赏系一入去已经闻到阵阵坛香味,好有去旅行感觉🥹 🍳食物: 💥香叶辣肉碎烩饭 $58 (煎蛋+$8) 餐饮泰式奶茶 (7/10)本身个饭已经有蛋🍳,但唔知加多咗只。只蛋系泰国做法个种煎强,蛋边煎得好香脆,而肉碎比平时食开既大粒啲,口感几丰富,但好似少咗阵泰国香料味。辣度够🌶,唔食得辣既可以问下叫少辣。 💥泰式鸡肉黄咖哩配薄饼 $58 餐饮青柠蜜 (7/10)黄咖哩甜甜地好香椰奶味几好送饭,里面仲有丰富配菜红萝卜、椰菜、椰菜花、薯仔、西兰花等🥰。薄饼系手抓饼个种,有2细块一开四,方便食但如果男仔食份量就未必够,叫饭可能好D,另外薯仔都几咸,呢样有啲扣分,但整体好推介大家试下👍。青柠蜜好甜,D冰溶哂饮到7成都要加D水再沟开,想试朋友仔建议叫少甜。 💥炸虾饼 (加配+$22
🤑人均:$80-100
🍳食物:
💥泰式鸡肉黄咖哩配薄饼 $58 餐饮青柠蜜 (7/10)
💥炸虾饼 (加配+$22) (8/10)
一碟4旧热辣辣,弹牙,可以一试。
✨价钱 : 星期日都有lunch set真系好正都系60-70蚊到,环境舒服干净,餐厅有厕所无异味,好方便我地呢D锦田游客
⭕另外一提,枱角有QRcode落单
#锦田美食 #锦田泰国菜 #锦田咖哩 #香港美食 #lazyfoodie锦田