2021-08-31 76 浏览
要有靓景又唔同人迫,唯有去揾啲隐世餐厅,俾我揾到间美式餐厅chill吓😙 一整片落地玻璃,对正海景,同时望住飞机此起彼落✈️ 啱晒mark定喺周末慢活享受一吓🥰我哋点咗两个Weekend Brunch 🍽 包前菜、主食同甜品😛 𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻𝓼𝗘𝗴𝗴𝘀 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 𝗧𝗵𝗲 𝗗𝗲𝗰𝗸𝘀 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲流心水波蛋嘅卖相非常吸引😍 煎香嘅烟肉,再配上微酸荷兰酱,连个包都有少少脆边👍🏻 切好一啖入口,所有食材夹埋好正,近排食过最好嘅班尼迪蛋🤤𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲牛肉他他摆盘精致,份量估唔到咁大份,配上鹌鹑蛋,令新鲜生牛肉嘅口感更嫩滑😋另外酸鱼仔同多种配料,可以根据自己喜好添加调味👍🏻 放上脆薄嘅面包上,增加口感层次同平衡味道✨ 𝓜𝓪𝓲𝓷𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗘𝗴𝗴𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀牛排上加咗只鲜黄色煎蛋,影相特别抢镜🍳 切开牛肉𠮶一刻都未觉好特别,但一咬落去就觉得肉质够软嫩、又有牛味💕 本身简单盐同胡椒嘅调味已经好好食,比想像中好好多,再加上大量脆炸薯条🍟 煎香又够甜嘅蕃茄,呢份主食好满意😬𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆前菜都好丰富,叫咗一个是日蕃茄意粉🍅 好多蕃茄仔,甜酸适中,
Weekend  Brunch

𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻𝓼

𝓜𝓪𝓲𝓷

𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆
前菜都好丰富,叫咗一个是日蕃茄意粉🍅 好多蕃茄仔,甜酸适中,意粉挂上浓郁嘅蕃茄酱汁,几好食😛

𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽
Dessert

跟餐红苺味、云呢嗱嘅雪糕,唔错🍨

𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼

𝗖𝗮𝗳𝗳𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 正正常常😛
𝗧𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗣𝘂𝗻𝗰𝗵 红苺味唔假,冇𠮶种药水死甜,少有又好睇又好饮嘅鲜红色mocktail😂

整体来讲环境开扬,食物好食,识得玩桌球仲可以玩两吓🎱 侍应几nice、好舒服嘅餐厅,性价比好好,值得再encore🥰

💖 Weekend brunch $228/each
💖 Steak & Egg +$88