2021-10-14
估唔到一条喺旧区嘅噏耷街道会有间望落好舒服,几chill又清新嘅小店~同同事放工嚟试咗两个dinner set 加一个小食! 丰富到揽住个肚肚走🤰🏻因为每个dinner set 本身都包咗餐汤、蒜蓉法包、沙律同饮品👍🏻餐汤唔马虎! 每啖都有浓密嘅甘笋丝!系罕见咁足料嘅甘笋汤🥕沙律超大碟!!! 食完佢同埋超级香脆嘅蒜蓉包已经饱咗三四成🥗讲番啲主食💁🏻♀️<<黑松露温泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉>>($118)有吸睛嘅温泉蛋加金黄色嘅芝士!拉丝𠮶吓我都暗暗地「哇」咗一声🤪整体偏干身,所以唔会好腬😋但系粒大啡菇就好juicy💦食嘅时候要小心啲! 即叫即焗所以超爆热🔥<<黑麦啤酒西班牙豚肉辣肉肠意大利饭>>($108)呢个好有惊喜!! 因为完全冇谂过黑麦啤酒煮出嚟嘅risotto会系咩味😳原来带轻微甘苦味~辣肉肠同埋豚肉份量唔少,提升整体口感之余,亦令整个饭加添一份咸香味😙卖相都💯㗎! 因为仲有三色椒粒同埋提子干! 睇得出制作者都好有心思👏🏻👏🏻👏🏻加$42就有嘅小食<<拉丝Mozzarella 芝士条 蜜糖芥末鸡翼 (
餐汤唔马虎! 每啖都有浓密嘅甘笋丝!
系罕见咁足料嘅甘笋汤🥕
讲番啲主食💁🏻♀️
<<黑松露温泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉>>($118)
有吸睛嘅温泉蛋加金黄色嘅芝士!
拉丝𠮶吓我都暗暗地「哇」咗一声🤪
整体偏干身,所以唔会好腬😋
但系粒大啡菇就好juicy💦
食嘅时候要小心啲! 即叫即焗所以超爆热🔥
<<黑麦啤酒西班牙豚肉辣肉肠意大利饭>>($108)
原来带轻微甘苦味~
加$42就有嘅小食<<拉丝Mozzarella 芝士条 蜜糖芥末鸡翼 (各2pcs)>>
Mozzarella stick 系真系热辣辣脆口又拉丝🤩
鸡翼都系炸得好脆又惹味🤤
Overall嚟讲,佢嘅性价比超高!
所以已经即刻安排叫埋成班同事第日嚟食farewell lunch👭🏻👬👬👬👬👬👬