难得上星期平日放假,阿叔决定要me time一吓,中环做完瑜伽后就一个人嚟到呢间位于中半山嘅咖啡店下午茶。🍗Crispy Gee ($145) 翻睇大家嘅社交平台分享,差唔多人人嚟到都食佢。超大块嘅炸鸡扒、加上上层嘅水波蛋、下层嘅牛油果牛角包窝夫,简直系集天使与魔鬼于一身。面对住咁嘅卖相,身为外貌协会会员嘅阿叔我都抵抗唔到呢份诱惑!炸至外皮金黄色嘅炸鸡扒超大块,劲厚切,佢虽然外层酥脆,但入边鸡肉就依然保持嫩滑,肉汁又多。食之前,记得沾埋蛋汁,加埋少少牛油果同埋牛角包窝夫一齐食,非常惹味,极度邪恶。笑!🍹Lychee Tango ($65)食得咁浓味,当然最好配番呢杯以荔枝、芒果、菠萝、香蕉同埋乳酪打匀嘅smoothies,味道够晒清新,更加可以中和番炸鸡扒嘅油腻感。

🍗Crispy Gee ($145)

🍹Lychee Tango ($65)