2023-05-06
【离岛区】【俺流塩らーめん】之前讲到自己去咗东涌做嘢,如果有幸获得大家留意嘅话,𠮶日我系有做直播嘅。而直播𠮶时主要系讲东荟城名店仓 crossover LuLu猪 嘅「夏日绿『豚』园」活动,仲间歇性咁同当时嘅观众做咗少量嘅互动,几难得。不过由于我惯咗出门口完全唔做资料搜集,因此我喺𠮶度系完全唔知自己做乜嘅。一条友喺东荟城游离浪荡,好彩当时冇警察嚟捉我涉嫌「游荡罪」,否则我𠮶刻真系解释唔到自己喺度做乜。个脑放咗阵空之后,就揾嘢食喇。行行吓见到呢间拉面店,好似唔错,加上附近好似冇乜嘢啱食,就入呢间啦。入到去,食佢哋疑似 signature 嘢「俺流盐汤拉面」,$64 嘅价钱,但系质素一般,有块日式叉烧喺度但系都弥补唔到啲乜,普普通通完成一餐。想叫个小食食吓,唔知点解睇咗几多次个 menu 都以为个「明太子芝士烧饺子」系明太子鸡翼,呢六件饺子可以话系因误会而结合。价钱 $42 都唔算好贵,不过由于我一直都以为自己叫紧嘅系鸡翼,因此期望同现实系有落差。价钱方面,最后系 $116 埋单,有一个拉面、一个小食,都系正常嘅价钱,冇咩好挑剔。只系我食完之后先发现,原来呢间嘢喺其他地方都有分店,即刻成件
价钱方面,最后系 $116 埋单,有一个拉面、一个小食,都系正常嘅价钱,冇咩好挑剔。只系我食完之后先发现,原来呢间嘢喺其他地方都有分店,即刻成件事揼春咗,好似山长水远走入嚟食啲周围都有嘅嘢食咁,感觉好奇怪。。。
(地址:东涌达东路20号东荟城3楼306号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am离岛区 #东涌 #东荟城 #俺流塩らーめん #拉面 #日式拉面 #俺流盐汤拉面 #明太子芝士烧饺子 #ramen #点心 #1am0771 #1ambackup