【霸王山庄⛰️|历久常新的味道】霸王山庄屹立尖沙咀好多年了,因为地点比较方便,我经常和屋企人朋友嚟食,佢哋嘅片皮鸭几啱我口味,有2人set,不过今次唔食片皮鸭,食吓其他野。食咗咩?🥟霸王小笼包次次都必点,可以fing fing下荡秋千咁,块皮好安全但又唔厚,可以一啖效入口,啲肉汁好丰富,好钟意❤️。..🥟上海炒年糕原本味道清清地,欣赏佢唔多油,老少咸宜。食到辣嘅就一定加埋豆瓣酱食,唔算太辣但惹味好多。..🥟生煎锅贴我系锅贴控,嚟紧都必点,新鲜煎出嚟,次次都好热,煎得个底少少㶶,咬开要小心肉汁烫口,里面肉够实,皮又够脆口。..🥟梅香花雕醉乳鸽凉拌头盘,花雕加咗话梅香,带少少酸甜滋味,有醒胃作用,乳鸽比预期中大只多肉,如果细食就3-4人先点比较好呢,食到多啲其他菜式嘛。..🥟蜜汁火方饼夹响铃今晚唔食片皮鸭,最大原因系想食呢款菜式。蜜饯金华火腿,青瓜,响铃,三样嘢夹入一个刈包皮内,超超超好食😋..🥟酒酿桂花小汤丸黑芝麻小汤丸细细粒好好食,两个人share一碗刚刚好。若想食返无馅嘅小丸子都有提供。💚餐厅有唔少素食𩠌菜,欢迎素友💚餐厅有好多特色冻饮,好啱小朋友同年青人🏅霸王山庄 (尖沙咀)📍尖沙咀漆
【霸王山庄⛰️|历久常新的味道】

食咗咩?
🥟霸王小笼包

🥟上海炒年糕

🥟生煎锅贴

🥟梅香花雕醉乳鸽

🥟蜜汁火方饼夹响铃

🥟酒酿桂花小汤丸

💚餐厅有唔少素食𩠌菜,欢迎素友
💚餐厅有好多特色冻饮,好啱小朋友同年青人

🏅霸王山庄 (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南67-71号安年大厦地舖

#尖沙咀美食 #霸王山庄 #好好食 #小笼包