2024-12-03
尖沙咀有好几间南大门,比较接近街头嘅系南大门2号同3号,行远少少,就系呢一间南大门cuisine🍽️ 天气凉咗就最啱嚟😆呢度主打食烧肉set,有牛肉同猪肉拣,$318包一款肉、一款主菜同埋两款饮品,两个人食都够晒丰富😋𝟙韩式前菜呢度有4款前菜,泡菜爽脆酸酸辣辣、梛菜花爽口唔会太淋、大豆芽爽口带微辣、脆肉瓜食落好fresh😋𝟚牛肉套餐|牛板腱肉呢度有大概10款肉拣,我哋就拣咗牛板腱,油花几靓,肉质结实,肥瘦适中,有返咁上下厚度,食落牛味浓有肉汁,咬落去有少少嫩口,用生菜包埋泡菜、大豆芽等前菜一齐食,食落好match感觉好满足🤤𝟛泡菜炒饭炒饭有泡菜、五花腩猪肉条、紫菜碎同煎蛋,煎蛋食落香脆,炒饭既泡菜偏辣同浓味,钟意食辣嘅朋友可以试吓🤣成个炒饭好惹味,饭粒比较软糯𝟜海鲜煎薄饼海鲜煎薄饼大大份,煎得金黄香脆,馅料有大量海鲜,有爽口弹牙嘅鱿鱼、蚬仔同韭菜,香口唔油腻,煎饼唔厚粉,值得推介😆😆
𝟙韩式前菜
𝟚牛肉套餐|牛板腱肉