餐厅: 馬拉公公
资讯:

有一段时间,我突然好想好想食马来西亚既食物个段时间,咁岩开左好多间马拉野食就成日去试下不同既餐厅不过有时真系得我同阿仔时,点去番个d餐厅食,佢又食唔到辣,最近我老友间唔使都会入黎屯门开工当然要约佢聚一聚啦系唔系先难得朋友黎开,就同佢去试下我好想试下既野食啦今次我就好想试下GogoMall 既 马拉公公本身GogoMall 系一个好多唔同种类既美食广场,但系呢一间就以 「正宗槟城风味、不含味精」做招牌,讲到咁劲? 就等我试下先朋友就话之前试过不少讲明系正宗既马拉菜,但系....,一于就试下系唔系真系咁正宗又会有味精先今次我地叫左两款粉面,首先有一款系偏辣既福建虾面(主要系以虾壳同虾头加辣椒爆炒去煮成既汤底)可以选择配料有海鲜,猪颈肉,鸡丝,香茅猪扒同无骨海南鸡(唔同配料唔同价钱)另外一款就系槟城白咖哩面,(汤底系椰奶喇沙,感觉冇咁辣)可以选择配料有海鲜,猪颈肉,鸡丝,吉列猪扒/鱼柳,杂菜蛋,牛肋条同无骨海南鸡(唔同配料唔同价钱)首先分享一下呢一款冇咁辣但系好惹味既槟城白咖哩面,首先有好香既椰香咖哩味,咁我地都系拣左个面底系掺掺(油面加米粉)配料就拣左猪颈肉 $48/碗呢碗面对我呢D食唔到
有一段时间,我突然好想好想食马来西亚既食物
个段时间,咁岩开左好多间马拉野食
就成日去试下不同既餐厅

不过有时真系得我同阿仔时,点去番个d餐厅食,
佢又食唔到辣,最近我老友间唔使都会入黎屯门开工
当然要约佢聚一聚啦系唔系先

难得朋友黎开,就同佢去试下我好想试下既野食啦
今次我就好想试下GogoMall 既 马拉公公

本身GogoMall 系一个好多唔同种类既美食广场,
但系呢一间就以 「正宗槟城风味、不含味精」做招牌,
讲到咁劲? 就等我试下先
朋友就话之前试过不少讲明系正宗既马拉菜,但系....,
一于就试下系唔系真系咁正宗又会有味精先
今次我地叫左两款粉面,
首先有一款系偏辣既福建虾面
(主要系以虾壳同虾头加辣椒爆炒去煮成既汤底)
可以选择配料有海鲜,猪颈肉,鸡丝,香茅猪扒同无骨海南鸡
(唔同配料唔同价钱)

另外一款就系槟城白咖哩面,
(汤底系椰奶喇沙,感觉冇咁辣)
可以选择配料有海鲜,猪颈肉,鸡丝,吉列猪扒/鱼柳,
杂菜蛋,牛肋条同无骨海南鸡
(唔同配料唔同价钱)
首先分享一下呢一款冇咁辣但系好惹味既槟城白咖哩面,
首先有好香既椰香咖哩味,
咁我地都系拣左个面底系掺掺(油面加米粉)
配料就拣左猪颈肉 $48/碗

呢碗面对我呢D食唔到太辣既人仕好岩,猪颈肉唔会好油,
连埋索晒汤底既豆卜超惹味
不得不提,我好憎食芽菜既人仕
但系马拉菜既芽菜系我唯一会食,亦系会食晒既

个汤底超好饮,重点系饮左你都唔会口渴
超推介呢一款面比食唔到辣既你呀!
另外呢一款福建虾面,真心系辣既,
但系我朋友话辣得好惹味,但系我试左少少都顶唔顺,
真系需要沟一下我既槟城白咖哩舒缓一下

但系朋友就拣左海鲜配料,当中有鱼蛋,鱼片同虾
仲有半只蛋同豆卜
呢碗既价钱系$49/碗

朋友仲话佢觉得佢个碗抵食好多,因为佢觉得佢D 配料又多又好食
但系我又觉得呢个价钱两碗都好抵食
同时我地都各叫左一枝饮品,我就当然叫左马拉奶茶啦
冻饮会以一枝装上的,购上任何主食就可以半价
马拉奶茶加$9/枝; 另外一款朋友点既薏米水就加$10/枝

个人推介!!马拉奶茶No.1 !!!

其实系GogoMall 愈来愈多不同种类既食店加盟,
呢一间感觉老板都是马来西亚人仕(说话口音)
仲要系你落完Order 就比个牌通知你再去拎,
所以食个阵仲系热辣辣既,而家又开始秋凉,
如果去开睇戏既话,不如上黎呢度试一下马拉公公,
睇下系唔系真系好似我咁讲?真系食完唔口渴呀!!

是日分享:马拉公公
屯门屯门乡事会路112-140号雅都商场Go Go Mall1楼S69号舖

就这样完结啦,下次再见啦!(拜~)

2022-10-18
  • 马拉奶茶