2022-09-24
唔知知你知唔知咩叫4B区?如果我讲屯门虹桥你知唔知系边?如果你通通都知你一定系一个屯门人其实系屯门虹桥景峰区都不少小店,之前朋友住左系呢附近,一知要搬走,最唔舍得唔系间屋🤣系最唔舍得都系附近既小食店最近我就去左附近揾野食,朋友就话公园左仔附近有间专卖Burger嘅小店因为佢地d Buger 既汉堡每块都足足有120g 架哗,听到都有d 流口水~所以就衬阿仔去上兴趣班,即刻去买定外卖等放学呢间小店唔算系好当眼既位置,唔系朋友教定我行,我都未必识黎等系文尾再教大家行黎揾食,重点要介绍佢地既汉堡啦汉堡总类都有差不多十款,单点价钱由 $30-$56 不等,同时亦照顾唔同朋友需要,有猪/牛肉选择朋友仔就话,如果要试就一定要试佢地既猫霸汉堡 ,因为足足有两块大牛肉扒架,加埋菠萝片🍍同蜜糖芥茉酱,非常Yummy所以我都决定点左呢个皇牌试下,单点呢个汉堡就$56 加多$13 就可以转套餐套餐可以选择薯条🍟或者薯饼同一杯饮品当时店主同时有推介我加钱试下佢地既特饮,朱古力,每杯加$8-22/不等除左呢个猫霸之外,我都担心唔够食🤔所以都打算叫多一个,开头想试吓猪肉汉堡,谂谂下又好想试下贝罗菇🤭所以最后都系点
如果我讲屯门虹桥你知唔知系边?
如果你通通都知你一定系一个屯门人
其实系屯门虹桥景峰区都不少小店,之前朋友住左系呢附近,
一知要搬走,最唔舍得唔系间屋🤣
系最唔舍得都系附近既小食店
因为佢地d Buger 既汉堡每块都足足有120g 架
呢间小店唔算系好当眼既位置,唔系朋友教定我行,我都未必识黎
等系文尾再教大家行黎揾食,重点要介绍佢地既汉堡啦
汉堡总类都有差不多十款,单点价钱由 $30-$56 不等,
同时亦照顾唔同朋友需要,有猪/牛肉选择
朋友仔就话,如果要试就一定要试佢地既猫霸汉堡 ,
因为足足有两块大牛肉扒架,加埋菠萝片🍍同蜜糖芥茉酱,
非常Yummy
所以我都决定点左呢个皇牌试下,单点呢个汉堡就$56
加多$13 就可以转套餐
套餐可以选择薯条🍟或者薯饼同一杯饮品
当时店主同时有推介我加钱试下佢地既特饮,
朱古力,每杯加$8-22/不等
除左呢个猫霸之外,我都担心唔够食🤔
所以最后都系点左同样系牛肉既汉堡,叫 贝罗菇汉堡 ,
个贝罗菇真系同块汉堡扒一样咁大块,咬落仲几好多汁👍🏻
所以我都额外加左一杯皇牌 #猫毛朱古力,同埋 #薄荷朱古力
两杯朱古力相对嚟讲,薄荷𠮶个朱古力味浓啲,
但Gogo 就好钟意杯猫毛啦🤣
讲番薯条🍟同薯饼先,由于Gogo 真系好肚饿,
佢已经好快已经食咗我块薯饼🤭
我连试一啖都冇得食,不过佢就话好好味😋
而我都觉得佢一定系好好食
因为佢平时系唔会食薯饼🤣
而薯条呢佢就系用咗薯角咁既Size
由于我当日系外卖🥡,
但系估佢唔到系即刻食同埋拎返屋企嘅味道系冇乜太大分别
系有少少淋左姐
以为一个汉堡唔够我同个仔食,点知一个猫霸已经令我地两母子饱晒😋
所以爸爸可以独霸左个贝罗菇,由于当晚爸爸好夜先番,
虽然冻晒,屋企啲家电冇unpack 用唔到焗炉再加热番
但爸爸都话仲几好食,如果可以加番热就最好啦
虽然个价钱上都唔平,但系我觉得个性价比不错,
如果你都想揾下D 小店又不仿试下佢地