餐厅: 亞金叻沙 (鯉魚門廣場)
资讯:

今次我哋去到油塘鲤鱼门广场嘅一间有泰国、新加坡&马来西亚菜嘅餐厅🫶🏻一间餐厅就可以满足几个国家嘅食物👍🏻不过其实依三个国家嘅嘢食都类似🤣而我今次就叫咗泰国嘅泰式炸虾饼捞檬粉🍜,新加坡嘅珍多冰🍹,马来西亚嘅鲜牛油咖央多士🥪泰式炸虾饼捞檬粉中的每件炸虾饼都炸得呈金黄色,香脆又可口, 炸虾饼肉质爽弹, 蘸上泰式辣酱一齐食,更惹味!☺️椰汁珍多冰,每一次食东南亚菜都会叫一杯椰汁珍多冰饮下,我特别喜欢绿色珍多条,爽爽的、同椰汁一起啜入口,增加了成杯珍多冰的口感😋😋鲜牛油咖央多士,外国人钟意搽果jam多士,香港人钟意花生酱搽多士再加啲炼奶,而马来西亚人就钟意用佢哋特制嘅咖央搽多士,再加一块厚厚嘅牛油😍增加左成个多士嘅香味🥪😋 咖央食落去有啲似香港嘅奶黄大有香浓嘅椰汁味😋甜甜的🫶🏻好好食🤤⭐️泰式炸虾饼捞檬粉 💰$59⭐️椰汁珍多冰💰$28⭐️鲜牛油咖央多士 💰$28

泰式炸虾饼捞檬粉

⭐️泰式炸虾饼捞檬粉 💰$59