2023-01-27
每一次去到西贡都系坐船出去游山玩水⛴️🏞️,玩到接近黄昏嘅时候就要谂系西贡食啲咩好🤔🤔,嚟到西贡除咗食海鲜之外🦑🦞,西贡都有好多特色靓景西餐厅🍽️🍽️可以俾大家选择,而系上一年喺西贡WM酒店地下就开咗一间新嘅酒吧餐厅- M Square🍹🍸餐厅嘅内部设计主要以木及舒适家居风格为主,非常之宽敞,空间位置都比较大好适合一班朋友约埋一齐聚会,食吓嘢倾吓计❤️而场地都提供左唔少娱乐设施,有桌球🎱同埋高尔夫球机⛳等俾大家去玩😏我朋友玩得好开心🤪餐厅嘅美食选择都唔少㗎。我哋嗌咗两个煮食一个甜品同两杯嘢饮埋单每人$400内啦🤪Le Foie Gras Burger $185Burger bun, seared Foie gras, angus beer patty, fig sauce & Cheddar cheese, served with fries/salad 香煎鹅肝,安格斯牛肉,无花果酱&芝士汉堡伴薯条鹅肝汉堡就经常食🍔🍔,但系加入咗无花果酱嘅汉堡,我都系第一次食😋😋,清甜嘅无花果酱连埋鹅肝一齐食,可以降低鹅肝嘅油腻感,同时提升左鹅肝香味,连埋安格斯牛肉一齐食,系我食过几特别又好好食嘅汉堡包☺️好好
Le Foie Gras Burger $185
鹅肝汉堡就经常食🍔🍔,但系加入咗无花果酱嘅汉堡,我都系第一次食😋😋,清甜嘅无花果酱连埋鹅肝一齐食,可以降低鹅肝嘅油腻感,同时提升左鹅肝香味,连埋安格斯牛肉一齐食,系我食过几特别又好好食嘅汉堡包☺️好好食😋
Lobster Mac & Cheese $238
Grilled lobster tail, rigatoni in lobster sauce with lobster meat, cheddar cheese & parmessan cheese烧龙虾尾,通心粉,龙虾汁,cheddar芝士,parmesan芝士
龙虾汁焗通心粉加入咗双重芝士,有车打芝士,亦都有巴马臣芝士🧀🧀钟意食芝士嘅朋友,千祈唔好放过❤️面头有半只龙虾尾之外,Pasta嘅酱汁都有龙虾肉伴随😋好吸引!
Tiramisu Pancake $135
Soufflé pancakes, tiramisu, pine nuts & oats, served with espresso syrup 厚班戟,提拉米苏酱,松子仁 &咖啡糖浆
三层甜而不腻嘅梳乎厘Pancake🥞🥞,加入左可可粉,再配埋咖啡糖浆一齐食,最令我惊喜嘅就系Pancake与Pancake之间系有吉士酱😋超级开心,而且甜品嘅摆盘都好靓,好好食!好正👍🏻
Super Oreo Milkshake $72
Oreo Milkshake 就好似食紧Oreo雪糕,饮落去系香浓绵滑嘅Oreo,饮下饮下就会成杯饮晒㗎!超级邪恶!
Baileys & Cream Milkshake $76
卖相已经好吸引,再加上系Baileys😍都系第一次饮有酒精嘅Milkshake🍹🍾,一饮落去已经有好强烈嘅Baileys香味,超邪恶!🥛🥛