2022-10-18
平时叫𩠌食饭🍚🍲多数都会去旧式嘅大排档或者打冷舖,而今次就同屋企人一齐去到旺角通菜街嘅一间楼上大排档🤩😋店内嘅设计保留返80年代香港怀旧气息嘅风格,场内都比较宽敞及干净整洁,又有足够嘅冷气,炎炎夏日之下都可以系有冷气嘅地方食享受大排档嘅美食❤️❤️今次就叫咗两𩠌一汤,再加一个小食🥰🤤两个人食岩岩好👍🏻⭐️招牌杏汁炖猪肺 💰$168超钟意呢一款汤🤤卖相白雪雪嘅汤已经好吸引❤️饮第一啖就有香浓嘅杏仁味,带有淡淡嘅猪骨味,我已经爱上左杏汁炖猪肺🥰汤嘅功效唔单只有止咳,仲可以润肺平喘🤤👍🏻⭐️黑椒蜜饯薯仔牛柳粒 💰$168这一款撚手小菜,系我经常会叫嘅小菜之一🤤唔单只有「镬气」,而其中嘅牛柳粒软嫩多汁🥩,薯仔粒外脆内软🥔,再配上黑椒蜜糖酱汁,十分惹味。❤️⭐️金银蒜蒸大元贝 💰$192/4黎到大排档又点少得食海鲜👍🏻 垫在扇贝下面的粉丝吸收晒扇贝及蒜蓉的精华,加上弹牙鲜甜又大粒嘅扇贝,真系啖啖鲜味。真系好正👍🏻⭐️黑松露鲜虾多士 💰$28x3=$84虾多士系港式地道小食之一,嚟到大排档一定要叫🤤外脆内院嘅多士,再加上爽口弹牙嘅虾🦐🍤,再点一点佢啲特制嘅黑松露沙律酱,食完第一旧会想继续食埋第二旧😍🤤🤤离开大排档
今次就叫咗两𩠌一汤,再加一个小食🥰🤤两个人食岩岩好👍🏻
⭐️招牌杏汁炖猪肺 💰$168
⭐️黑椒蜜饯薯仔牛柳粒 💰$168
⭐️金银蒜蒸大元贝 💰$192/4
⭐️黑松露鲜虾多士 💰$28x3=$84
离开大排档嘅门口就有一个已经好耐冇见嘅金色龙凤,喺香港有好多酒楼已经冇咗呢一个摆设🥺临走一定要打个靓卡😌