2022-08-04
今日我去到喺OpenRice长期都排名比较高嘅一间泰国餐厅度试一试佢哋嘅泰式菜🇹🇭,其实依一间餐厅系几年前我已经食过一次,隔咗几年后我又翻返嚟呢一间餐厅😋,同朋友一齐食饭,有时都想食泰国餐厅,食佢地嘅虾饼&咖哩等等泰国小菜🥰🥰隔左几年佢地嘅装修都无变,至于野食嘅质素,我唔记得啦,因为食饭多数都focus 系朋友身上,野食都无咁著重😹今次就唔同啦!因为要写食评,所以食咩都要记得清清楚楚系基本😹当然都影响唔到我同朋友聚会嘅心情👯👯♂️⭐️泰式小食拼盘 💰$148小食拼盘一共有四样野食,包括炸春卷,泰式炸鱼饼,蒜蓉炸鸡翼,最后就系成个拼盘最好食嘅炸虾饼👍🏻 1款菜式有4个享受😎 除左鸡翼干得济,其他都ok😋😋⭐️黄咖喱牛肉 💰$68今餐嘅泰式黄咖喱令我觉得意外好吃👍🏻虽然我觉得有啲水,但可以讲系成餐饭焦点之一🥰 以前食开嘅咖喱系比较浓郁又唔会好稀,以外呢一餐啲咖哩稀得黎又几重口味😋😋⭐️蒜蓉包四件 💰$28咖哩配塔必备之一!食咖哩必定要叫嘅一份蒜蓉包配咖哩😋真系好好食架👍🏻👍🏻⭐️马拉盏炒通菜 💰$68黎到泰国餐厅,点少得马拉盏炒通菜👍🏻今次马拉盏炒通菜镬气足够,食落去仲好入味👍🏻😋😋⭐️原只椰青海鲜
⭐️泰式小食拼盘 💰$148
⭐️黄咖喱牛肉 💰$68
⭐️蒜蓉包四件 💰$28
⭐️马拉盏炒通菜 💰$68
⭐️原只椰青海鲜饭 💰$78
平时食开菠萝炒饭啦,今次就试一试椰青海鲜饭😋炒饭的味道有少少咸,但有香浓嘅椰香味,而且份量都好足😂三个人差啲食唔哂👦🏻👩🏻👦🏻
⭐️椰青 💰$38
食泰国野,点可以少左椰青嘅陪伴!👍🏻👍🏻